Meerdere gewonden op set van 'Gladiator 2' na stuntongeluk

Meerdere gewonden op set van 'Gladiator 2' na stuntongeluk

Afgelopen woensdag zijn meerdere crewleden gewond geraakt tijdens het opnemen van een stuntscène voor het vervolg op Gladiator (2000), Gladiator 2 (2024). De opnames vinden momenteel plaats in Marokko. Een woordvoerder van Paramount Pictures laat weten dat er geen levensbedreigende verwondingen zijn opgelopen.

Brandwonden

Volgens Paramount Pictures was er snel een veiligheids- en medisch team ter plaatse en kon er direct gehandeld worden. Alle getroffenen hebben de nodige zorg kunnen krijgen en verkeren nu in stabiele toestand. Ze liepen brandwonden op en enkelen van hen zijn nog steeds onder behandeling. Tijdens het incident raakten er geen castleden gewond.

Hoge verwachtingen

Het vervolg op Gladiator heeft opnieuw een sterrencast met onder meer rollen voor Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington en Connie Nielsen. Ridley Scott regisseert opnieuw. Scotts eerste Gladiator-film was een fantastisch succes en won zelfs de Oscar voor beste film van het jaar.

Gladiator (2000)
8.5
Kijk op Prime Video • In 180, de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt de grote keizer Antonius Marcus Aurelius (Richard Harris).

Eventueel extra voorzorgsmaatregelen

Wanneer de productie hervat wordt, is nog niet bekend. Paramount benadrukt dat de veiligheid en het welzijn van de cast en crew prioriteit heeft en dat bij al hun producties de veiligheidsmaatregelen strikt nageleeft worden. De situatie zal nauwlettend door hen gevolgd worden en zo nodig zullen er extra voorzorgsmaatregelen worden genomen zodra de productie voortgezet wordt.

Gladiator 2 (2024)
Vervolg op de Oscarwinnende film Gladiator waarin de neef van Commodus, Lucius, gevolgd zal worden.

Gladiator draait vanaf 21 november 2024 in de bioscoop.

Beeld: Still 'Gladiator' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopGladiator (2000)Gladiator 2 (2024)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws