Concertfilm 'Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace' vanaf november in de bioscoop

Concertfilm 'Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace' vanaf november in de bioscoop
4 september 2020 om 15:30

De nieuwe concertfilm van Nick Cave zal vanaf november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Het is de derde film in een reeks concertopnames, en samen vormen de drie een soort trilogie, aldus de artiest.

Er was eerder sprake van dat Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace (2020) alleen in juli beperkt online beschikbaar zou zijn, maar gelukkig krijgen we dit najaar nog een kans om de muziekfilm te zien. De reacties op de eerdere vertoning van de film waren heel positief, en de rating van de film op IMDb klom al snel naar 8.8. Op YouTube deelde Cave een fragment uit de film, waarin hij het nummer Galleon Ship speelt.

Een lege Alexandra Palace, de frontman van The Bad Seeds en een vleugelpiano: meer was er niet nodig voor deze film. Cave werkt in bijna twee uur een diverse setlist af, met zowel nummers uit zijn vroege jaren met de Bad Seeds en zelfs Grinderman, als nummers van zijn allernieuwste album Ghosteen en klassiekers uit de periode er tusssen. Er komen unieke akoestische versies voorbij van onder andere Into My Arms, The Mercy Seat, en Higgs Boson Blues.

Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace (2020)
8.8
In 'Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace' zien we Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal.

Cave liet zich voor de film inspireren door zijn eigen concertreeks van de jaren ervoor. Tijdens zijn shows ging de zanger in gesprek met zijn publiek, en wisselde dat af met ingetogen versies van zijn eigen nummers. Dat ingetogene beviel hem wel, en het resultaat van deze ontdekking mag er wezen.

Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace is vanaf donderdag 5 november 2020 in de bioscoop te zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'Idiot Prayer' via TMDb
Tekst: Film Incompany

Meer over:

Celebrities Films Video'sIdiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten