Opnames 'The Batman' gaan verder zonder Robert Pattinson

Opnames 'The Batman' gaan verder zonder Robert Pattinson
4 september 2020 om 17:15

Gisteren werd bekend dat de opnames van The Batman (2021) stil zijn gelegd, omdat hoofdrolspeler Robert Pattinson besmet is geraakt met het coronavirus. Vandaag schrijft de Daily Mail dat de opnames zijn hervat - zonder Pattinson op de set.

De acteur zit op dit moment in een verplichte quarantaine van 14 dagen. Regisseur Matt Reeves probeert volgens de geruchten zo min mogelijk tijd te verspillen door de komende twee weken te vullen met het filmen van scènes waarin de acteur niet meespeelt, en met behulp van een body double.

Adrian Wootton, de algemeen directeur van het British Film Commision & Film London zei eerder over de veiligheid op filmsets:

We hebben er vertrouwen in dat elke productie kan worden hervat, mits de maatregelen in acht worden genomen. We denken ook dat dit geen grote invloed zal hebben op de productie van films en dat die gewoon door kan gaan in het Verenigd Koninkrijk - juist omdat we zulke duidelijke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben.

De positieve test van Pattinson zorgde voor een golf van verontwaardiging op sociale media, waar de schijnveiligheid van filmsets wordt bespot. Ook zijn mensen boos over het feit dat winst en voortgang schijnbaar vóór gezondheid gaat. Ook de ironie van het feit dat de acteur in zijn rol verkleed gaat als vleermuis, de vermoedelijke bron van het virus, blijft niet onopgemerkt.

Of de besmetting van de hoofdrolspeler vertraging zal opleveren voor de hele productie is nog niet bekend. Het team lijkt er in ieder geval alles aan te doen om niet teveel tijd te verliezen. En ze hebben ook nog wel even: de première van de film staat gepland voor het najaar van 2021.

The Batman (2021)
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. De kandidaten voor het burgemeesterschap worden één vermoord. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de moorden..

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Batman' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsThe Batman (2021)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten