Sekte probeert vertoning 'The Ashram Children' tegen te houden

Sekte probeert vertoning 'The Ashram Children' tegen te houden
4 september 2020 om 16:49

Een religieuze groep heeft een kort geding aangespannen tegen de organisatie van het Humans of Film Festival. De advocaten van de groep eisen dat een van de films die op het festival vertoont zal worden, The Ashram Children: I Am No Body, I Have No Body (2019), van het programma wordt gehaald.

The Ashram Children is een documentaire over de betreffende groep, en de aanklagers zijn niet blij met de manier waarop filmmaker Jonathan Ofek hen wegzet. Ofek groeide zelf op in een ashram in India. Hij leerde daar, als jong kind, zijn leven te wijden aan een goeroe. Twintig jaar later vraagt hij zich af waar hij eigenlijk precies is opgegroeid, en hoe het met de andere kinderen is afgelopen. Hij besluit naar ze op zoek te gaan. Kijk de trailer van de film hier:

De vertoning van de film is onderdeel van de allereerste editie van het Humans of Film Festival dat dit weekend plaatsvindt in LAB111 in Amsterdam. Het festival richt zich op het vertelen van diverse verhalen en wil mensen met elkaar op nieuwe manieren in aanraking laten komen. Figuurlijk dan, want het festival houdt zich nauwkeurig aan de corona-richtlijnen. Naast The Ashram Children worden er nog 5 lange films en 7 shorts vertoont op het festival

De film was eerder te zien op het documentairefestival Docaviv in Tel Aviv. De vertoning dit weekend in Amsterdam is de Europese première. De zaak kwam vanochtend voor de rechter, maar de uitspraak is niet openbaar bekend gemaakt. Het filmfestival heeft tot dusver niks veranderd in de programmering.

The Ashram Children: I Am No Body, I Have No Body (2019)
7.2

The Ashram Children: I Am No Body, I Have No Body (2019)

documentaire / drama • Jonathan Ofek
Met Jeff Dorman en Nick Heyman
De filmmaker groeide 20 jaar lang op in Jeruzalem en in een ashram in India, met een goeroe. 20 jaar later gaat hij op reis om het geheim te begrijpen dat hij moest bewaren en wat er met de andere ashramkinderen is gebeurd.

Het Humans of Film Festival wordt gehouden van 4 t/m 6 september in LAB111 in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de organisatie.

Beeld: Poster 'The Ashram Children' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's Films BioscoopThe Ashram Children: I Am No Body, I Have No Body (2019)

Lees ook:

Meer video's

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws