HBO lijkt Mark Ruffalo te gaan casten voor 'Parasite'-serie

HBO lijkt Mark Ruffalo te gaan casten voor 'Parasite'-serie
11 februari 2020 om 10:01

Parasite (2019) schreef zondagnacht geschiedenis toen het de eerste niet-Engelstalige film werd die ooit de Oscar voor beste film won. Nu het seizoen ten einde is gekomen waar alle prijzen worden verdeeld, rijst de vraag hoe het staat met de gelimiteerde serie van HBO die geïnspireerd is op de film. Het project bevindt zich nog in de beginfase – er is nog geen officiële casting gedaan of een voltooid script geschreven – maar het lijkt er nu op dat Mark Ruffalo in de running is om de hoofdrol te gaan vertolken in de serie.

Collider bracht gisteren het nieuws over Mark Ruffalo naar buiten. De regisseur van Parasite, Bong Joon-ho, werkt samen met collega-Oscarwinnaar Adam McKay aan de serie, die naar verwachting vijf of zes afleveringen zal gaan zijn, en is gebaseerd op het Oscarwinnende script van Bong en Han Jin-won. De film volgt de arme maar sluwe familie Kim terwijl ze zich in het leven van hun rijke werkgevers, de familie Park ingraven met schokkende gevolgen.

Parasite (2019)

Parasite (2019)

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.
8.6

Er zijn nog weinig details over de serie bekend en de personages zullen niet noodzakelijkerwijs die van de film weerspiegelen, dus het is moeilijk te zeggen wie Ruffalo dan zou gaan spelen. Echter, zoals bij de meeste films en series, worden de grootste rollen meestal het eerst gecast. De film Parasite had niet echt een hoofdrolspeler aangezien de studio achter de film, Neon, het beschouwde als een echt ensemblestuk, maar Song Kang-ho, die de patriarch van de lagere klasse speelde, leek de grootste rol te hebben. Het is dus mogelijk, zo niet waarschijnlijk, dat Ruffalo in aanmerking komt voor een vergelijkbare rol.

Het is onwaarschijnlijk dat de productie voor begin volgend jaar zal starten, aangezien McKay op dit moment met verschillende andere projecten bezig is. Bong heeft eerder gezegd dat de plannen voor de Parasite-serie vorm zullen krijgen vanaf maart, nadat de Oscars uitgedeeld zouden zijn. De regisseur heeft nu een welverdiende pauze genomen om de waanzin te verwerken van dit seizoen waarin alle prijzen worden verdeeld.

Mark Ruffalo is op dit moment in de bioscoop te zien als Robert Bilott in de biografische dramafilm Dark Waters (2019) (zie still bovenaan artikel).

Beeld: Copyright 2019 WW Entertainment
Tekst: Bron

Meer over:

SeriesParasite (2019)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…