Naast 'Band of Brothers' nu ook deze prijswinnende oorlogsserie te zien op Netflix

Naast 'Band of Brothers' nu ook deze prijswinnende oorlogsserie te zien op Netflix

Met acht Emmy's op zak is The Pacific (2010) één van de beste oorlogsseries ooit. De veelgeprezen serie, overigens van dezelfde makers als Band of Brothers (2001) die nu tevens op Netflix is te zien, maakt vandaag de overstap van HBO Max naar Netflix.

Tweede Wereldoorlog

In de veelgeprezen oorlogsserie The Pacific volgen we een Amerikaanse mairiniersploeg tegen het Japanse Rijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Specifiek zien we de verweven reizen van drie mariniers: soldaat-generaal Robert Leckie, Eugene B. Sledge en sergeant John Basilone - vanaf hun eerste gevecht tegen Japan op Guadalcanal, over het zand van Iwo Jima en de gruwelen van Okinawa, tot hun uiteindelijke triomfantelijke terugkeer.

Binnenkort nóg een HBO-serie op Netflix

Door een stagnerende abonneegroei van zowel HBO Max als Netflix hopen de concurrenten met deze deal samen de winst te kunnen maximaliseren. Vooral HBO heeft dit nodig, want Warner Bros. fuseerde vorig jaar met Discovery en nam daarbij tientallen miljarden aan schuld op zich. Het verkopen van licenties aan Netflix verlicht deze schuld iets. Wel zijn er enkele series die ze nooit zullen verkopen, zoals House of the Dragon (2022– ) en The Last of Us (2023– ). Inmiddels staat de volgende HBO-serie al klaar op Netflix: True Blood (2008–2014) maakt volgende maand de overstap.

The Pacific (2010)
8.3
Kijk op Netflix • 'The Pacific' vertelt het waargebeurde verhaal van drie Amerikaanse mariniers van de First Marine Division - Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) en John Basilone (Jon Seda).

Vanaf vandaag op Netflix

The Pacific is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb
Beeld: Still 'The Pacific' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Pacific (2010)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws