'De Griezels' van Roald Dahl krijgt animatiefilm op Netflix

'De Griezels' van Roald Dahl krijgt animatiefilm op Netflix

Fan van de sprookjesachtige verhalen van Roald Dahl? Goed nieuws, want Netflix komt met een animatiefilm van het bekende boek De Griezels. The Twits (2025) (in het Engels) staat gepland voor 2025.

Roald Dahl op Netflix

Na Wes Anderons The Wonderful Story of Henry Sugar (2023), is het tijd voor een volgend verhaal van Roald Dahl op Netflix. Het boek De Griezels krijgt een animatiefilm op Netflix en is tevens de eerste op de streamingdienst.

Idioot pretpark

In The Twits volgen we meneer en mevrouw Griezel: de meest stinkende en akeligste mensen ter wereld. Toevallig hebben ze ook het meest walgelijke, gevaarlijke en meest idiote pretpark ter wereld. Wanneer de Griezels aan de macht komen in hun stad, besluiten twee dappere weeskinderen en een familie aan magische vrienden om net zo sluw te worden als hun vijanden om de stad te redden.

The Twits (2025)
Kijk op Netflix • Meneer en mevrouw Griezel zijn de meest stinkende, akeligste mensen ter wereld die toevallig ook het meest walgelijke, gevaarlijke en idiootste pretpark ter wereld bezitten.

Phil Johnston

De animatiefilm is geschreven én geregisseerd door niemand minder dan Phil Johnston. Hij regisseerde eerder Ralph Breaks the Internet (2018). The Twits is afkomstig van de animatiestudios die eerder ook al de film The Boss Baby (2017) maakte. Succes gegarandeerd!

2025

Johnston kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan met De Griezels, want het was vroeger zijn favoriete boek. "Ik hou van deze film omdat hij ons herinnert dat mensen zoals de Griezels, die altijd boos zijn en wraak willen nemen, niet mogen winnen in onze wereld", laat hij weten. Het duurt nog even voordat we de animatiefilm mogen bewonderen, want The Twits staat gepland voor 2025.

Beeld: 'The Twits' via Netflix
Tekst: Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Twits (2025)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws