Live-actionfilm 'Aladdin 2' in de maak

Live-actionfilm 'Aladdin 2' in de maak
13 februari 2020 om 11:59

Na het enorme succes van de reboot van afgelopen zomer ontwikkelt Disney een vervolg op Aladdin (2019) met schrijvers John Gatins en Andrea Berloff.

Sinds augustus 2019 zijn er al gesprekken gaande over het vervolg van Aladdin, waarbij producent Dan Lin heeft aangegeven om regisseur Guy Ritchie terug te vragen. De film zal geen adaptatie worden van de direct-naar-video-animatiefilm The Return of Jafar (1994) (De Wraak van Jafar), wat kon worden gezien als het vervolg op de originele Aladdin (1992).

Variety meldt dat de film in een vroeg stadium van ontwikkeling is, maar na de laatste zes maanden te hebben uitgezocht welke richting de volgende film op moet gaan, er nu groen licht lijkt te zijn.

Maar informatie over de eerste live-actionfilm van Aladdin:

Aladdin (2019)

Aladdin (2019)

'Aladdin' is het verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah.
7.0

Lin zal terugkeren als producent, naast Jonathan Elrich, die de originele film produceerde, met Ryan Halprin als uitvoerend producent.

Het is op dit moment onbekend of regisseur Guy Ritchie terugkomt. De producenten hopen acteurs Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott terug te halen, maar de cast zal pas officieel teruggevraagd worden zodra er een script klaar is.

De film is het tweede vervolg in ontwikkeling binnen de franchise. Er is namelijk ook een spin-off in ontwikkeling over Billy Magnussen’s Prince Anders voor een release exclusief op streamingdienst Disney+.

Aladdin 2 zal echter een release in de Nederlandse bioscopen krijgen en zal dus initieel geen exclusieve titel voor Disney+ zijn.

Hoewel de eerste live-actionfilm Aladdin gemengde reacties kreeg van critici, leek het publiek gecharmeerd van de initiële adaptatie, waardoor de film meer dan $ 1 miljard wereldwijd opbracht.

Wanneer Aladdin 2 uit moet gaan komen is nog onbekend.

Beeld: Still uit de film 'Aladdin' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…