'The Green Knight': eerste trailer met Dev Patel als neef van koning Arthur

'The Green Knight': eerste trailer met Dev Patel als neef van koning Arthur
13 februari 2020 om 16:44

Dev Patel is te zien als de neef van koning Arthur, Sir Gawain, in de trailer voor David Lowery's middeleeuwse fantasiefilm The Green Knight (2020).

Middeleeuwse fantasiefilms zijn een beproefd genre die bioscoopbezoekers al voor tientallen jaren naar de bioscoop weten te lokken en te entertainen. Peter Jackson's The Lord of the Rings-franchise was een groots avontuur dat voor een tijd de popcultuur domineerde. Recentelijker was Game of Thrones (2011–2019) enorm populair en was het de best bekeken serie op HBO. Nu zal de regisseur van Pete's Dragon (2016) Pete Lowery zijn eigen draai aan het genre geven met The Green Knight.

The Green Knight (2020)
'The Green Knight' vertelt het verhaal van Sir Gawain (Dev Patel), de roekeloze en eigenzinnige neef van koning Arthur, die de confrontatie aangaat met de 'Green Knight', een reusachtige groene vreemdeling.

The Green Knight speelt zich af in de tijd van koning Arthur, maar zal andere karakters volgen. De hoofdrolspeler van Slumdog Millionaire (2008), Dev Patel, bekleedt de rol van Sir Gawain, de neef van Arthur. Hij vertrekt op een queeste om de Green Knight te vinden, waarvan verondersteld wordt dat het een reusachtig monster met een groene huid is. De eerste trailer van de film is zojuist onthuld en is hieronder te zien.

Het verhaal van Sir Gawain (Heer Gawein) en de Green Knight (Groene Ridder) is een oud verhaal uit de 14e eeuw, dat al een paar keer eerder als film is bewerkt. In deze nieuwe versie, The Green Knight, zullen zeker een aantal bekende momenten uit de historie te zien zijn, maar tegelijkertijd zal deze nieuwe bewerking enkele frisse en moderne elementen bevatten die niet per se in het oorspronkelijke verhaal terug te vinden zijn.

The Green Knight heeft een geplande releasedatum van 29 mei in de Verenigde Staten en zal door A24 worden uitgegeven. Wanneer de film van David Lowery in Nederland gaat verschijnen is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Cover van film 'The Green Knight' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's FilmsThe Green Knight (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten