Independent Films brengt trailer Italiaanse 'Pinocchio' uit

Independent Films brengt trailer Italiaanse 'Pinocchio' uit
15 februari 2020 om 16:09

Independent Films heeft de trailer uitgebracht voor de Italiaanse versie van Pinokkio: Pinocchio (2019). De film die eind vorig jaar al in Italië uitgebracht werd is geregisseerd door Matteo Garrone, met onder anderen Roberto Benigni als Geppetto. De trailer is hieronder met Nederlandse ondertiteling te bekijken.

De veelgeprezen Italiaanse regisseur Matteo Garrone keert met zijn nieuwste film 'Pinocchio' terug naar het soort donkere sprookjes dat hij in 2015 in Il racconto dei racconti - Tale of Tales (2015) toonde. Deze nieuwe kijk op de houten pop is slechts een van de vele verschillende films die worden gemaakt gebasseerd op het sprookje. Zo is er een stop-motionversie van Guillermo del Toro (Pinocchio (2021)) in ontwikkeling en werkt Robert Zemeckis aan een live-actionremake voor Disney (Pinocchio). Garrone's film lijkt visueel en narratief donkerder te zijn.

In Garrone's nieuwste film speelt de Italiaanse acteur Roberto Benigni de rol van Geppetto, de vader van Pinokkio. Een opmerkelijk gegeven gezien Benigni's volgende film na zijn Oscarwinnende film La vita è bella (1997) zijn versie van Pinocchio was uit 2002 (Pinocchio (2002)) waar Begini zelf de schrijver, regisseur en zelfs acteur was.

Pinocchio (2019)

Pinocchio (2019)

Wanneer houtsnijder Gepetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch.
6.6

Met Garrone achter de camera lijkt het een hele andere hervertelling te zijn dan Benigni's vorige film. Hoewel de trailer Italiaans is krijg je een gevoel voor het soort esthetiek waar Garrone voor gaat: gedempte kleuren, een mix van effecten en CGI.

De film verwelkomt nieuwkomer Federico Ielapi als Pinocchio en zal vanaf 22 april in de bioscoop te zien zijn.

Beeld: Cover van film 'Pinocchio' via FilmDepot

Meer over:

Video's Films BioscoopPinocchio (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten