Trailer 'Run': eerste blik nieuwe HBO-serie Phoebe Waller-Bridge

Trailer 'Run': eerste blik nieuwe HBO-serie Phoebe Waller-Bridge
16 februari 2020 om 10:02

Run (2020), een nieuwe HBO-serie geproduceerd door de maker van Fleabag (2016–2019) Phoebe Waller-Bridge gaat over twee exen die alles opgeven om door de Verenigde Staten te gaan reizen. De teasertrailer voor de nieuwe serie is hieronder te bekijken.

Fleabag, de serie die gebaseerd is op haar eigen show, won vier Emmy-prijzen, waaronder drie voor Waller-Bridge zelf (die de hoofdrol in de serie speelt) en leidde tot een deal van $ 20 miljoen met Amazon. Daarvoor creëerde de actrice/schrijver de Britse komedieserie Crashing (2016) en was ze de showrunner voor het eerste seizoen van de Hulu-serie Killing Eve (2018– ).

Nu zal Waller-Bridge functioneren als uitvoerend producent voor Run, en wordt de serie gemaakt door haar collega bij zowel Fleabag als Killing Eve Vicky Jones. Run vertelt het verhaal van Billy en Ruby, exen die op de universiteit gedatet hebben, en na 17 jaar weer met elkaar in contact komen. Jaren geleden hebben ze een pact gesloten dat als een van hen ooit alles moest laten vallen en de stad uit moest, ze de andere persoon het woord 'RUN' konden sms'en, en als de andere persoon antwoordde met hetzelfde woord zouden ze elkaar ontmoeten en een roadtrip door de VS gaan maken.

Run (2020)

Run (2020)

Ruby leeft een alledaags leven als ze op een dag een bericht krijgt om een jeugdige afspraak te vervullen, met de belofte van ware liefde en zelfherinnering, door uit haar leven te stappen en een reis te gaan maken met haar oude vlam.

HBO bracht de eerste trailer voor de serie uit op YouTube, waarin het uitgangspunt van de serie te zien is, een paar geheimen van de personages voor elkaar onthuld worden en behoorlijk wat renwerk te zien is. Het lijkt erop dat Ruby een familie heeft achtergelaten, en Billy zou in de problemen kunnen zitten. HBO bestempelt de serie als een komediethriller

Jones schrijft en produceert de serie met Waller-Bridge. Ze worden vergezeld door de uitvoerende producenten Oliver Roskill, Emily Leo en Kate Dennis, die ook de leiding hadden over de pilot. Domhnall Gleeson speelt Billy, Merritt Wever is Ruby, en Waller-Bridge zal een bijrol spelen van een vrouw die ze onderweg ontmoeten. Rich Sommer wordt vermeld als Ruby's echtgenoot, Laurence, Tamara Podemski speelt een politiedetective genaamd Babe Cloud, en Archie Panjabi rondt de cast af als Fiona.

Run zal op 12 april in première gaan op HBO.

Beeld: Still van de serie 'Run' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Video'sRun (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten