Herontwerp 'Sonic' lijkt goed uit te pakken

Herontwerp 'Sonic' lijkt goed uit te pakken
16 februari 2020 om 12:58

Tot de verrassing van veel critici opende dit weekend Sonic (2020) met verrassend degelijke recensies en heeft de film op dit moment een keurige score van 7.0 op IMDb.

Videogamefilms, zoals Sonic the Hedgehog, zijn een soort vervloekt concept in Hollywood. Het maken van films gebaseerd op populaire games heeft de afgelopen drie decennia geresulteerd in behoorlijk wat slechte film, of het nu teleurstellingen zijn zoals Assassin's Creed (2016) of legendarische flops zoals Super Mario Bros. (1993). Gezien hoe enorm populair gamen is geworden in de afgelopen tien jaar alleen al en hoe het medium steeds filmischer is geworden, is het geen verrassing waarom de filmindustrie deze films blijft proberen te maken.

Sonic (2020)

Sonic (2020)

De film 'Sonic' is gebaseerd op de populaire game. Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) proberen samen de slechterik Dr.
6.6

Het publiek was zeer terughoudend over de film toen de originele trailer van Sonic in april 2019 uitkwam. De film leek zelfs het lachertje van het internet te worden. Vanwege alle kritiek is er toen besloten het initiële uiterlijk dat Sonic zou krijgen in de film te gaan herontwerpen. Paramount, die geen massale flop wilde riskeren, hefde de oorspronkelijke releasedatum van november 2019 op om de filmmakers en VFX-teams in staat te stellen de hoofrol van Sonic volledig opnieuw in te vullen. In de video hieronder wordt het oude karakter tegen het herontwerp gehouden.

Sonic is een familiefilm met een relatief klein budget gebaseerd op een videogame die uitkwam na zowat het lachertje van het internet te zijn geworden. Toch heeft Paramount met Rotten Tomatoes die een score van 63% rapporteert op basis van 133 recensies, evenals een score van 95% van het publiek, en een score van 7.0 op IMDb, genoeg reden om opgelucht te zijn.

Het lijkt er dus op dat de grote redesign van de hoofdpersoon Sonic de juiste beslissing is geweest. Ook vieren veel critici de terugkeer van Jim Carrey, die Dr. Robotnik speelt.

Sonic is sinds 13 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Beeld: Still uit de film 'Sonic' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsSonic (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten