Oscarwinnares Helen Mirren te zien in trailer 'Anne Frank: Parallel Stories'

Oscarwinnares Helen Mirren te zien in trailer 'Anne Frank: Parallel Stories'
18 februari 2020 om 17:02

Actrice Helen Mirren vertelt over het leven van Anne Frank aan de hand van het bekende dagboek en laat de kijker in de nieuwe film Anne Frank: Parallel Stories (2019) kennismaken met vijf andere vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog als jonge meisjes ook naar concentratiekampen zijn gedeporteerd. De trailer van de film is met Nederlandse ondertiteling hieronder te bekijken.

Mirren, die een Oscar won voor beste actrice in de film The Queen (2006), gebruikt het bekende dagboek van Anne Frank om haar verhaal te vertellen in de film, die opgedragen is aan de nagedachtenis van Anne Frank en gemaakt is ter gelegenheid van wat haar 90e verjaardag zou zijn geweest.

"Dit is een verhaal dat we nooit mogen vergeten. We beginnen de generatie mensen te verliezen die getuige zijn van wat er in die vreselijke dagen in Europa is gebeurd, en daarom is het des te belangrijker om de herinnering levendig te houden door in de toekomst te kijken", aldus de actrice. Mirren laat het publiek kennismaken met het verhaal van Anne door middel van de woorden in haar dagboek. De set van de film, een perfecte reconstructie van Annes kamer in haar geheime toevluchtsoord in Amsterdam, is tot in detail nagemaakt door decorontwerpers van het Piccolo Theater in Milaan.

Anne Frank: Parallel Stories (2019)

Anne Frank: Parallel Stories (2019)

In 'Anne Frank: Parallel Stories' vertellen vijf vrouwen hun levensverhaal. Zij werden als meisjes, net als Anne Frank, gedeporteerd naar concentratiekampen, maar zij overleefden de Holocaust wel.
7.4

De film stelt de vraag hoe het leven van Anne Frank eruit had kunnen zien als ze de dagen in Auschwitz en ook in Bergen-Belsen had overleefd. Wat zou er gebeurd zijn met de hoop en de dromen waar ze in haar dagboek over schreef? Maar de film gaat niet alleen over Anne. Haar verhaal is verweven met dat van vijf overlevenden van de Holocaust, Arianna Szörenyi, Sarah Lichtsztejn-Montard, Helga Weiss en de zusters Andra en Tatiana Bucci. Ooit waren het tienermeisjes zoals Anne, met dezelfde idealen, hetzelfde verlangen om te leven en dezelfde moed. Ook zij werden op jonge leeftijd vervolgd en gedeporteerd, maar kunnen dit nu nog navertellen.

Anne Frank: Parallel Stories is geschreven en geregisseerd door Sabina Fedeli en Anna Migotto. De productie is afkomstig van 3D Produzioni & Nexo Digital, in samenwerking met het Anne Frank Fonds in Basel. De film zal vanaf 16 april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Beeld: Still uit de film 'Anne Frank: Parallel Stories' via FilmDepot
Tekst: Bron

Meer over:

Video's Films BioscoopAnne Frank: Parallel Stories (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten