Bioscoop top 10: de best bezochte films nu in de bioscoop (week 8)

De beste bioscoopfilms van afgelopen week

Bioscoop top 10: de best bezochte films nu in de bioscoop (week 8)
18 februari 2020 om 12:59

Een nieuwe week, een nieuwe bioscoop top 10 met de nieuwste cijfers die binnen zijn gekomen van afgelopen week. Deze keer met de onverwachte aanvoerder van de lijst De beentjes van Sint-Hildegard (2020) die op nummer 1 binnenkomt met een opbrengst van meer dan € 650.000 tussen 13 februari en 16 februari.

Nieuwkomers in de top 10 meest bezochte bioscoopfilms naast de Nederlandse film De beentjes van Sint-Hildegard zijn Sonic (2020) en Fantasy Island (2020).

Het is een verrassing dat De beentjes van Sint-Hildegard op nummer 1 binnenkomt. Meestal is dit als dit bij Nederlandse films gebeurt namelijk vooral besteed aan pure romantische komedies.

Dat Sonic op nummer 4 binnenkomt is ook opmerkelijk. De film leek bij de aankondiging het lachertje van het internet te worden. Vanwege alle kritiek is er toen besloten het initiële uiterlijk dat Sonic zou krijgen in de film te gaan herontwerpen. Hier schreven wij afgelopen weekend al over.

Fantasy Island valt wat tegen op nummer 9. Gezien de slechte kritieken – op IMDb heeft de film op dit moment een score van 4.6 – verwachten we echter dat de film ook snel weer zal gaan verdwijnen uit de top 10. Helaas, want wij hadden meer van deze film verwacht.

1917 en Parasite doen het nog steeds goed op respectievelijk de plekken 2 en 5. Ook dit is niet verwonderlijk zo kort na de Oscars, waar beide films meerdere prijzen in ontvangt mochten nemen.

De gehele bioscoop top 10 vind je hier:

Beeld: Copyright Maarten van Keller

Meer over:

Films Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten