Jennifer Lawrence krijgt rol in Netflix-komedie 'Don't Look Up' van Adam McKay

Jennifer Lawrence krijgt rol in Netflix-komedie 'Don't Look Up' van Adam McKay
20 februari 2020 om 11:15

Jennifer Lawrence zal een rol gaan vertolken in Don't Look Up (2020), een komedie die Adam McKay, de filmmaker achter de Oscar-genomineerde films Vice (2018) en The Big Short (2015), zal gaan leiden voor Netflix.

Netflix maakte op maandag de deal voor het project rond. Don't Look Up vertelt het verhaal van twee beginnende astronomen die op een gigantische mediatour moeten gaan om de mensheid te waarschuwen voor een naderende asteroïde die de aarde zal vernietigen. De productie zal beginnen in april om later dit jaar op Netflix te verschijnen.

Don't Look Up (2020)
Een aantal astronomen proberen iedereen op aarde te waarschuwen dat een gigantische meteoriet over zes maanden de planeet zal vernietigen.

McKay schreef de komedie en zal onder zijn label, Hyperobject Industries, gaan produceren met Kevin Messick. McKay zei over het nieuws dat Jennifer Lawrence aan het project voor Netflix toegevoegd ging worden:

Ik ben zo blij om deze film te maken met Jen Lawrence. Zij is wat de mensen in de 17e eeuw een 'dynamite talent' noemden. En het feit dat Netflix deze film ziet als een wereldwijde komedie legt de lat hoog voor mij en mijn team op een opwindende en motiverende manier.

Scott Stuber, hoofd van Netflix-films, voegde daaraan toe:

Adam [McKay] heeft altijd een goede timing gehad als het gaat om het maken van slimme, relevante en 'oneerbiedige' films die onze cultuur in beeld brengen. Zelfs als hij op de een of andere manier de naderende ondergang van de planeet Aarde voorspelt, zijn we opgewonden om dit aan onze lei toe te voegen voordat het allemaal ten einde komt.

McKay's meest recente film Vice, over voormalig Vice President Dick Cheney, ontving acht Oscarnominaties en won degene voor beste grime en haarstijl. In 2016 won McKay de Oscar, BAFTA en WGA Award voor beste bewerkte scenario met zijn coschrijver Charles Randolph voor The Big Short.

Lawrence won de Oscar voor beste actrice voor haar rol in Silver Linings Playbook (2012) en werd drie andere keren genomineerd voor een Oscar, voor de films: Joy (2015), American Hustle (2013) en Winter's Bone (2010).

Wanneer de Netflix-komedie Don’t Look Up uit moet gaan komen is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit de film 'Silver Linings Playbook' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Films Video on demand NetflixDon't Look Up (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten