Nieuwe Netflix-documentaire over de dood van de 8-jarige Gabriel Fernandez

Nieuwe Netflix-documentaire over de dood van de 8-jarige Gabriel Fernandez
20 februari 2020 om 09:07

Het leven en de dood van de 8-jarige Gabriel Fernandez zal in de nieuwe zesdelige documentaireserie The Trials of Gabriel Fernandez (2020– ) van Netflix worden verkend die vanaf 26 februari op de streamingdienst te zien zal zijn. De trailer van de serie is hieronder te bekijken.

De jongen uit Los Angeles was naakt, had een gebarsten schedel, verbrijzelde ribben, ernstige brandwonden en kogeltjes van een BB-gun in zijn lichaam toen hij op 22 mei 2013 werd gevonden in het huis van zijn familie in Palmdale. Twee dagen later stierf de jongen.

De serie The Trials of Gabriel Fernandez, van documentaremaker Brian Knappenberger, richt zich op de dood van het kind, de arrestatie van Gabriel's moeder Pearl Fernandez en haar vriend Isauro Aguirre en het daaropvolgende proces van Isauro Aguirre, die later in 2018 ter dood werd veroordeeld nadat hij was veroordeeld voor moord met voorbedachte rade met de speciale omstandigheid van opzettelijke moord door marteling.

The Trials of Gabriel Fernandez (2020– )

The Trials of Gabriel Fernandez (2020– )

Netflix documentaireserie over de dood van 8-jarige Gabriel Fernandez. Gabriel Fernandez stierf in 2013 na herhaaldelijk te zijn misbruikt door zijn moeder en haar vriend...
8.3

Gabriel's moeder pleitte schuldig aan moord met voorbedachte rade en gaf toe dat het een opzettelijke moord door marteling was. Zij werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating.

De documentaire richt zich daarnaast op de rol van de overheidssystemen die er niet in slaagden Gabriel te beschermen, ondanks meerdere meldingen en waarschuwingssignalen dat de jongen werd misbruikt.

The Trials Of Gabriel Fernandez staat gepland voor een release van 26 februari op streamingdienst Netflix. Bekijk al het nieuwe aanbod op Netflix via: Nieuw op Netflix.

Beeld: Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sThe Trials of Gabriel Fernandez (2020– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten