Nieuwe 'Star Wars'-film in de maak

Nieuwe 'Star Wars'-film in de maak
22 februari 2020 om 09:52

Lucasfilm ontwikkelt een nieuwe 'Star Wars'-film met de schrijver en regisseur van Sleight (2016) J.D. Dillard en schrijver van Luke Cage (2016– ) Matt Owens, meldde Variety zaterdagnacht.

Het project bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium en alle verdere details – personages, locatie, periode binnen het creatieve sterrenstelsel van Star Wars – blijven nog even een mysterie. Dat geldt ook voor de vraag of Dillard de film gaat regisseren en of dat het project in de bioscoop in première gaat of direct op Disney+ zal verschijnen.

Mocht het project groen licht krijgen, dan zou het de eerste keer zijn dat zwarte filmmakers de creatieve leiding krijgen over een live-action Star Wars-film.

Owens is momenteel medeschrijver van One Piece, een live-actionbewerking van de manga voor Netflix.

Dillard maakte in 2016 de film Sleight, een genrethriller die goed werd ontvangen toen hij op Sundance debuteerde en vervolgens werd opgepikt door Focus. Zijn laatste film was Sweetheart (2019), een horror/thriller met Kiersey Clemons in de hoofdrol, en hij stond onlangs aan het roer van een aflevering van Utopia, de door Gillian Flynn gecreëerde serie voor Amazon. Dillard heeft al wat ervaring met Star Wars, gezien hij binnen het productiteam werkte van Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) en een stormtrooper speelde in Star Wars: The Rise of Skywalker (2019).

In december kwam er een einde aan de Star Wars-saga met de film The Rise of Skywalker. In totaal zijn er veertien Star Wars-films gemaakt, waarvan negen in de Skywalker-saga.

Wanneer de nieuw Star Wars-film moet gaan verschijnen is nog onbekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit de film 'Star Wars' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten