Recensie 'Keeping Up with the Joneses'

Het zullen je buren maar zijn

Recensie 'Keeping Up with the Joneses'
20 oktober 2016 om 11:28

Twee totaal verschillende stellen zorgen samen voor een boel hilariteit en actie in Keeping Up with the Joneses. Het is altijd maar afwachten wat voor mensen er naast je wonen. Zulke buren verwacht echter niemand naast zich. Een simpel en voorspelbaar verhaal dat je met een brede grijns toch helemaal wil afkijken.

Daar gaat de rust

Jeff (Zach Galifianakis) en Karen Gaffney (Isla Fisher) denken een rustige week tegemoet te gaan als hun twee zoontjes een week lang op schoolreis gaan. Hier komt echter verandering in als Tim (Jonn Hamm) en Natalie Jones (Gal Gadot) bij hen in de straat komen wonen. Het ideale stel met hun perfecte banen en goed gestylde kleding infiltreert al snel in de rustige Amerikaanse buitenwijk. Toch klopt er iets niet. Langzaam komen Jeff en Karen erachter dat de Joneses heel wat te verbergen hebben.

Typisch Amerikaans

Jeff en Karen worden neergezet als een typisch Amerikaans stel. Jeff werkt voor personeelszaken en is een sukkelige man met een hart van goud. Een echte goedzak. Karen werkt als interieurstyliste, is erg nieuwsgierig en een echte huismoeder. Samen een erg komisch en aandoenlijk duo dat zorgt voor hilarische scènes als ze bijvoorbeeld de liefde willen bedrijven, wat per seconde stunteliger wordt.

Sexy stel

De Joneses daarentegen zijn sexy, hebben de hele wereld afgereisd en alles wat ze doen doen ze goed. Dit wordt goed gespeeld door Hamm en Gadot en laat je bijna denken maar vooral hopen dat ze ook in het echt bij elkaar horen.

Te hoge verwachtingen

Galifianakis en Fisher zijn beiden bekend van veel komische films. Daarom verwacht je veel hilarische scènes van dit duo. Vooral bij Galifianakis wacht je op grappige opmerkingen à la The Hangover, maar hij lijkt zich nogal in te houden en de grappen zijn erg netjes.

Komisch kwartet

De film wordt na een trage opbouw pas echt leuk als de twee stellen bij elkaar komen. Nadat de vrouwen kennis hebben gemaakt door middel van lingerie en de mannen dankzij een diner met gifslangen, zorgt een plotselinge ommekeer ervoor dat ze opeens met z'n vieren opgeschept zijn. Dit viertal zorgt voor een hoop hilariteit. Vooral de tegenstellingen van de twee duo's zorgt voor erg komische momenten. Vanaf dat moment verandert de film ook opeens van langzame conversaties naar constante actie. Schietscènes en ontploffingen zorgen ervoor dat je opeens met je volle aandacht erbij bent.

Moraal in het verhaal

Wat opvallend is en een zeker moraal aan de film geeft is dat de twee stellen veel invloed op elkaar hebben. Het ietwat saaie stel Gaffney krijgt weer vuur in hun relatie door aansporing van de Joneses. Die overigens wel eens aan hun communicatie mogen werken volgens Jeff.

Een echte feelgoodfilm waar toch nog mensen in worden neergeschoten. Klinkt als een vreemde combinatie maar deze film bewijst dat het zeker mogelijk is. Sukkelige komedie om even een avondje niet bij hoeven na te denken.

2.5 / 5

Keeping Up with the Joneses is nu te zien op:

PathĂ© Thuis (€ 2,99+) Disney+

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop Films RecensiesKeeping Up with the Joneses (2016)

Lees ook:

Meer recensies

Trailer 'Keeping Up with the Joneses'

Reacties


Meer recensies


Nog meer recensies