'The Secret Garden': literaire klassieker krijgt een update

'The Secret Garden': literaire klassieker krijgt een update
25 februari 2020 om 13:08

David Heyman, de producent van de Harry Potter- en Paddington-films, zal met zijn nieuwe film The Secret Garden (2020) wederom een literaire klassieker op het witte doek gaan toveren. Het wordt de vijfde filmische bewerking van de roman van auteur Frances Hodgson Burnett uit 1911. Bekijk hieronder de kleurrijke en magische nieuwe trailer met Nederlandse ondertiteling.

Deze nieuwe versie gaat ten opzichte van de oudere films de tuin heel wat uitbreiden met onder meer volledige ruïnes en grote watervallen en wordt er CGI gebruikt om nieuwe effecten en glans aan te brengen. Hiermee lijkt de film meer dan zijn voorgangers te – kunnen – leunen op de magie binnen de tuin, met veel schitterende, bloeiende, kleurrijke planten.

The Secret Garden (2020)
5.1
The Secret Garden' is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Frances Hodgson Burnett. Wanneer de ouders van de 10-jarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) overlijden, wordt ze naar haar oom (Colin Firth) in Engeland gestuurd.

Marc Munden regisseert deze versie, en Jack Thorne schreef het script. Dixie Egerickx speelt de hoofdpersoon, de jonge wees Mary Lennox, en Colin Firth speelt haar oom, de rouwende Archibald Craven. Mrs. Medlock wordt gespeeld door Julie Walters, en Edan Hayhurst speelt Mary's neef Colin.

The Secret Garden zal vanaf 15 april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit de film 'The Secret Garden' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Video's Films BioscoopThe Secret Garden (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten