Steven Spielberg gaat 'Indiana Jones 5' niet regisseren

Steven Spielberg gaat 'Indiana Jones 5' niet regisseren
27 februari 2020 om 09:37
27 februari 2020 om 10:12

Na een lang ontwikkelingsproces geeft Steven Spielberg voor het eerst in de 39-jarige geschiedenis van de franchise de regie over Indiana Jones 5 (2021) aan een andere filmmaker.

Bronnen melden – terwijl er feitelijk nog geen deal is gesloten – dat de regisseur van Le Mans '66 (2019) James Mangold in de running is om het project te gaan leiden. Mangold is eerder in deze situatie terechtgekomen toen hij de Wolverine-franchise overnam; Logan (2017) was een succes, met een brutowinst van $ 619 miljoen wereldwijd, en een Oscarnominatie voor Mangold voor het beste aangepast scenario.

Spielberg zal aanblijven als een producent. Volgens een bron die dicht bij de filmmaker staat, was de beslissing om de regisseursstoel te verlaten volledig van Spielberg. Hij zou de zweep van Indiana door willen geven aan een nieuwe generatie om hun perspectief op het verhaal te geven.

Indiana Jones 5 (2021)

Indiana Jones 5 (2021)

Het plot van 'Indiana Jones 5' is nog onbekend.

Harrison Ford is ondertussen nog steeds bezig met het project. De acteur kwam onlangs in het nieuws over de toekomst van de franchise terwijl hij zijn nieuwste film, The Call of the Wild (2020), aan het promoten was. Hij vertelde CBS Sunday Morning deze maand dat hij in ongeveer twee maanden aan Indiana Jones 5 ging werken en vertelde toen dagen later aan HeyUGuys dat het project nog steeds te maken heeft met planningsproblemen en een aantal zaken omtrent het script.

Of Mangold daadwerkelijk Indiana Jones 5 gaat regisseren is nog niet bekend. Daarnaast is er vanwege de problemen omtrent de film ook nog geen definitieve releasedatum bekend, maar de film staat nog gepland op 9 juli 2021.

Beeld: Still uit de film 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsIndiana Jones 5 (2021)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten