Madonna regisseert een biopic over haar eigen leven

Madonna regisseert een biopic over haar eigen leven
16 september 2020 om 10:11

Nadat duidelijk werd dat Madonna aan een nieuwe project werkt met scenarioschrijver Diablo Cody, is nu bekend dat de zangeres de ster wordt van haar eigen nieuwe film: Madonna regisseert namelijk een biopic over haar leven en haar 50 jaar lange carrière.

De biografische film die nog geen titel heeft, is opgepakt door studio Universal Pictures. Het is nog onduidelijk wanneer de film in productie gaat en wie naast de zangeres deel uitmaken van de cast.

Het is uitzonderlijk dat Madonna de film zelf regisseert, aangezien grote sterren bij vergelijkbare films vaak enkel advies geven of de films produceren. Madonna doet dus iets nieuws door haar biopic geheel zelf te regisseren. De zangeres heeft duidelijk voor zich welke kant ze met het project op wil:

Ik wil de ongelooflijke reis overbrengen die het leven me heeft gebracht als artiest, muzikant, danser en als mens die haar weg probeert te vinden in deze wereld. De focus van deze film zal altijd muziek zijn. Muziek heeft mij op de been gehouden en kunst heeft mij in leven gehouden. Er zijn zoveel onvertelde en inspirerende verhalen en wie kan het beter vertellen dan ikzelf. Het is essentieel om de achtbaanrit van mijn leven te combineren met mijn stem en visie.

Het script voor de film wordt geschreven door Oscarwinnende schrijfster Diablo Cody, uiteraard geheel in overleg met Madonna zelf. Cody schreef onder andere mee aan de films Juno (2007), Paradise (2013) en werkt binnenkort aan de live-actionremake van The Powerpuff Girls (1998–2005).

Madonna regiseerde eerder de speelfilms Filth and Wisdom (2008) en de Golden Globe-winnende W.E. (2011). Ook acteerde ze al eerder in Desperately Seeking Susan (1985), Dick Tracy (1990) en Evita (1996).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Madonna: Rebel Heart Tour' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films Celebrities

Lees ook: Peter Dinklage speelt de hoofdrol in nieuwe psychologische thriller 'Keith'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten