Zendaya schrijft geschiedenis tijdens de Emmy Awards

Zendaya schrijft geschiedenis tijdens de Emmy Awards
21 september 2020 om 08:23

Vannacht tijdens het grootste jaarlijkse evenement in de wereld van series schrijft actrice Zendaya geschiedenis. De 24-jarige Amerikaan wint als jongste actrice ooit de Emmy voor de beste hoofdrolspeelster in een dramaserie. Ze wint de prijs voor haar rol in Euphoria (2019– ).

Daarnaast is Zendaya tevens de tweede Zwarte vrouw ooit die de categorie wint, nadat Viola Davis de prijs in 2015 won voor haar rol in How to Get Away with Murder (2014–2020). Tijdens haar speech bedankt ze haar familie, team en seriemaker Sam Levinson.

Ik weet dat dit voelt als een vreemde tijd om feest te vieren, maar ik wil alleen maar zeggen dat er hoop is voor de jonge mensen die er zijn. Ik weet dat onze tv-show daar niet altijd een goed voorbeeld van is, maar er zit hoop in de jongeren. En ik wil gewoon zeggen tegen al mijn collega's die het werk op straat doen, ik zie je, ik bewonder je, ik dank je.

De Emmy's zagen er dit jaar anders uit dan anders. Zo werd zoveel mogelijk op afstand gedaan. Zo stond ook Zendaya via liveverbinding in contact met het evenement. Haar winst en speech zijn hier te bekijken:

De andere genomineerden voor de categorie waren Jennifer Aniston voor haar optreden in The Morning Show (2019– ), Laura Linney voor haar rol in Ozark (2017– ), Jodie Comer en Sandra Oh. voor Killing Eve (2018– ) en Olivia Colman voor The Crown (2016– ).

Beeld: Still 'Euphoria' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Algemeen CelebritiesEuphoria (2019– )

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws