Films op tv: alle filmtips voor komende week

Door de redactie uitgelichte films op tv

Films op tv: alle filmtips voor komende week
21 september 2020 om 14:31

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de Oscarwinnende film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) met Woody Harrelson, Sam Rockwell en Frances McDormand.

Uitgelichte films op tv week 39

NPO 3 trapt de week goed af met het misdaaddrama Reservoir Dogs. De klassieker van regisseur Quentin Tarantino vertelt het verhaal van een groep criminelen waarbij een overval flink misgaat. Langzaam beginnen ze te vermoeden dat één van hen een politie-informant is. De film staat met zijn hoge score op nummer 84 in de top 100 aller tijden.

Dinsdag kijk je op RTL7 naar Brad Pitt in Fury (2014). In deze oorlogsfilm van David Ayer heeft de keiharde sergeant Wardaddy (Pitt) de leiding over een vijfkoppige crew. In een tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie.

Bekijk hier de trailer van Fury:

Woensdagavond kijk je om 22:25 naar No Country for Old Men (2007) van de gebroeders Coen. Als de redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) overblijfselen van een mislukte drugsdeal vindt in de woestijn, neemt hij een koffer met twee miljoen dollar mee. De criminelen waarvan het geld is sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh (Javier Bardem) op hem af. De film won 4 Oscars en is ook te bekijken op Amazon Prime Video.

Donderdag worden Eric en Shelly de avond voor hun huwelijk aangevallen door een bende in The Crow (1994). Eric overleeft de aanval niet en Shelly wordt verkracht en overlijdt later in het ziekenhuis. Een jaar later reïncarneert Eric met spirituele begeleiding van een kraai. Hij is uit op wraak.

The Crow (1994)
7.6
Op Halloween zullen Eric en Shelly gaan trouwen. Op de avond ervoor, 'Devil's Night', worden ze in hun huis door een bende aangevallen.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) is vrijdag te zien op Net 5. Nadat er maar geen schot zit in de zoektocht naar de moordenaar van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) het heft in eigen handen. Ze besluit controversiële boodschappen richting het hoofd van de politie (Woody Harrelson) te plaatsen op reclameborden langs de weg. De film won in 2018 twee Oscars voor het acteerwerk van McDorman en Sam Rockwell.

Zaterdag zendt SBS9 het muzikale drama Begin Again (2013) uit. Dan (Mark Ruffalo) is ten einde raad nadat hij ontslagen wordt als muziekproducent. Hij raakt opnieuw geïnspireerd als hij Gretta (Keira Knightley) hoort zingen, die net als hij een moeilijke periode doormaakt.

Bekijk hier de trailer van Begin Again:

De week wordt afgesloten door Dan Aykroyd, Jamie Lee Curtis en Eddie Murphy in Trading Places (1983). Billy Ray Valentine en Louis Winthorpe III wisselen van levensstijl na een weddenschap van twee rijke broers. Het succes van de één en de val van de ander zorgt voor flink wat onrust.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten