Miljuschka Witzenhausen maakte documentaireserie over body positivity voor Videoland

Miljuschka Witzenhausen maakte documentaireserie over body positivity voor Videoland
21 september 2020 om 17:44

Miljuschka Witzenhausen heeft voor Videoland een documentaire-vierluik gemaakt naar aanleiding van haar #eerlijkefoto die ze eerder dit jaar op social media plaatste. De overweldigende reacties op die post zijn de reden voor de nieuwe serie, want het onderwerp leeft.

Over anderhalve week kunnen we op Videoland al kijken naar #Eerlijkefoto (2020). Het platform kondigde de nieuwe serie gisteravond laat aan op hun social media. Ook Witzenhausen zelf deelde haar nieuwe project met haar volgers op Instagram, en beschreef daarin hoe het project tot stand kwam:

Dit ben ik. Kwetsbaar en in vol ornaat. Totaal uit mn comfortzone. Mijn leven draait om eten. Maar een tijd terug postte ik een #eerlijkefoto waardoor mijn wereld op zn kop stond. De reacties waren mega uiteenlopend van positief tot negatief. 1 ding was zeker dit onderwerp is voor en van iedereen.

Ik heb er een 4-luik van gemaakt voor Videoland die 1 oktober te zien is. Ik vind het beyond spannend en tegelijkertijd broodnodig. We leven in een tijd waar iedereen gezien kan worden op social media. Daarnaast is de wereld nog nooit zo maakbaar geweest qua beelden en zijn er nog nooit zoveel beelden op ons afgevuurd.

De #bodypositivity-movement is niks nieuws, maar dat er opnieuw aandacht wordt besteed is natuurlijk een goede zaak, zeker met het oog op de rol van sociale media, photoshop en filters. Het lijkt er dan ook op dat #eerlijkefoto vooral over dat sociale deel zal gaan. Witzenhausen gaat in het vierluik in gesprek met andere BN'ers en stelt hen de vraag: "Wat is voor jou een eerlijk beeld?". Ze sluit haar aankondiging af met:

Ik heb de antwoorden ook niet maar ga er wel naar op zoek. Het is heftig, mooi en emotioneel❤️

#Eerlijkefoto (2020)
Als een van de weinige BN'ers zwemt Miljuschka tegen de stroom in en spreekt zij zich uit tegen het beeld dat op social media wordt gecreëerd.

#eerlijkefoto is vanaf 1 oktober te zien op Videoland. Het complete aanbod van Videoland vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Series Video on demand Videoland#Eerlijkefoto (2020)

Lees ook: Ook 'Crazy Rich Asians 2' is vertraagd, maar niet door het coronavirus

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten