Ook 'Crazy Rich Asians 2' is vertraagd, maar niet door het coronavirus

Ook 'Crazy Rich Asians 2' is vertraagd, maar niet door het coronavirus
21 september 2020 om 17:23

Net als veel andere films is ook het vervolg op Crazy Rich Asians (2018) vertraagd. Maar in dit geval komt dat niet door het coronavirus. Dat liet hoofdrolspeler Henry Golding weten: "Het script is heel ingewikkeld."

Crazy Rich Asians is een verfilming van het gelijknamige boek van Kevin Kwan, waar in totaal drie delen van zijn. In 2019, een jaar na de filmrelease van het eerste deel, was er de hoop dat de verfilming van zowel het tweede als het derde deel van het boek in 2020 wel op de rol zou staan. Dat blijkt inmiddels onhaalbaar, en Golding legde in een interview aan platform Digital Spy uit waarom:

Het is een heel gecompliceerd proces, want een verhaal in een roman is niet altijd direct te vertalen naar een verhaal op een scherm. Ze zijn op dit moment op zoek naar een goede invalshoek om het boek tot een script te vormen. Er moet echt wat worden veranderd om het verhaal ook als film interessant te houden.

Daarnaast is er nog een moeilijkheid: de verwachtingen zijn erg hoog. De eerste film was een gigantische hit. De film bracht meer dan 200 miljoen dollar op en kan worden beschouwd als een van de grootste romcoms van de afgelopen jaren. Dat is natuurlijk vooral positief te noemen, maar het betekent wel dat de tweede en de derde film daarmee moeten concureren.

Iedereen heeft een heel hoge verwachting, en het zal niet makkelijk zijn om die zomaar waar te maken. We willen niet overhaasten om nog even mee te liften op het succes van de eerste film, deze nieuwe film is nu nog even een work in progress.

Crazy Rich Asians betekende de grote doorbraak van Golding. Hij speelde daarna onder andere mee in A Simple Favor (2018) en Last Christmas (2019). Zijn nieuwste film, Monsoon (2019), verschijnt deze week in het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet bekend wanneer Monsoon in Nederland te zien is. Ook voor Crazy Rich Asians 2 is nog geen releasedatum bekend.

Monsoon (2019)
5.9
Kit kan zich weinig herinneren van zijn geboorteland Vietnam. Als hij na dertig jaar terugkeert ziet hij het land zoals een westerse toerist:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Crazy Rich Asians' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsCrazy Rich Asians (2018)

Lees ook: 'Savage X Fenty Show Vol. 2' van Rihanna in oktober op Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten