Stripboekserie 'Supergirl' wordt niet verlengd en stopt na seizoen 6

Stripboekserie 'Supergirl' wordt niet verlengd en stopt na seizoen 6
23 september 2020 om 08:44

Amerikaanse zender CW en studio Warner Bros. hebben gezamenlijk besloten de superheldenserie Supergirl (2015– ) te beëindigen na het zesde seizoen. De komende 20 afleveringen zullen tevens de laatste zijn.

Later deze maand start de productie van seizoen 6 en de schrijvers zijn momenteel al druk met het ontwikkelen van de verhaallijnen voor de nieuwe afleveringen. Naar verwachting hopen ze het laatste seizoen ergens in 2021 uit te brengen.

Hoofdrolspeelster Melissa Benoist geeft op social media een reactie op het nieuws, zo laat ze weten dat de show een grote impact op haar leven heeft gehad. Vorig jaar onthulde de actrice in een emotionele video dat ze slachtoffer was van huiselijk geweld en dat dit invloed heeft gehad op haar werk.

Om te zeggen dat het een eer is geweest om dit iconische karakter te spelen, zou nog zacht uitgedrukt zijn. Het zien van de ongelooflijke impact die de show heeft gehad op jonge meisjes over de hele wereld, heeft me altijd nederig en sprakeloos achtergelaten. Supergirl heeft ook die impact op mij gehad. Ze heeft me kracht gegeven waarvan ik niet wist dat ik die had, om hoop te vinden in de donkerste plaatsen, en dat we sterker zijn als we verenigd zijn. Waar ze voor staat, stimuleert ons allemaal om beter te worden. Ze heeft mijn leven ten goede veranderd, en ik ben voor altijd dankbaar…

Benoist kondigde in maart aan zwanger te zijn van een zoontje. De actrice zal binnenkort daarom nog niet bij de opnames aanwezig zijn volgende week in Vancouver, maar voegt zich pas later bij de rest van de cast.

Supergirl is een groot onderdeel van het 'Arrowverse' van zender CW, die verder bestaat uit series als The Flash (2014– ), Legends of Tomorrow (2016– ), Black Lightning (2018– ), Batwoman (2019– ) en Superman and Lois.

Supergirl (2015– )
6.3
Toen Kara Zor-El vierentwintig jaar geleden als 13-jarige op Aarde aankwam, werd ze door haar volwassen neef Kal-El (Superman), die op Krypton als baby was vertrokken, geplaatst bij de familie Danvers.

In Supergirl werd Kara Zor-El 24 jaar geleden bij de familie Danvers geplaatst door haar neef Kal-El (Superman). Als ze opgroeit probeert ze haar krachten te verbergen, maar nu heeft ze deze nodig om de wereld en haar omgeving te beschermen. De eerste 5 seizoenen zijn nu te bekijken op Netflix.

Bekijk hier de trailer van het vijfde seizoen:

Beeld: Still 'Supergirl' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixSupergirl (2015– )

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten