Bijzondere 40ste editie van het Nederlands Filmfestival begint vanavond

Bijzondere 40ste editie van het Nederlands Filmfestival begint vanavond
25 september 2020 om 16:43

Vanavond begint de 40ste editie van het Nederlands Film Festival. En de festiviteiten vinden dit jaar niet alleen in Utrecht plaats, maar door het hele land, en ook bij jou in je huiskamer! Via de NFF-website kun je een groot deel van het uitgebreide programma online volgen.

Ook zullen er door het hele land festivalpremières plaatsvinden. Dat heeft het festival slim aangepakt, want op deze manier kunnen er wél veel mensen genieten van de gloednieuwe Nederlandse films op het witte doek, en wordt er tegelijkertijd rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Daarnaast zullen er dus veel films online te zien zijn. Een deel van de films is de hele festivalweek (van 25 september t/m 3 oktober) beschikbaar, voor andere films geldt een strakker tijdslot van 24u. Er staan zowel nieuwe als iets oudere films tussen het on demand-aanbod van het festival, en er zit voor ieder wat wils tussen. Het hele online programma kun je hier bekijken. Daarnaast is er online nog veel meer te doen - op de homepagina van de website van het festival wordt je uitgenodigd om een virtuele woonkamer te betreden, waar je onder andere een forum, een quiz, meer details over het programma, het NFF-archief en allemaal kleine verassingen vindt.

De openingsfilm van het festival, Buladó (2020) van regisseur Eché Janga, zal vanavond wel op de traditionele locatie van het festival vertoond worden. Onder andere minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven, zal daarbij aanwezig zijn.

Buladó is een magisch-realistisch verhaal over een kleine familie uit Bandabou, Curaçao. In de film zoekt hoofdrolspeler Kenza haar eigen weg tussen de rationaliteit van haar vader en de spiritualiteit van haar opa. Janga schreef het scenario voor de film samen met Esther Duysker, en ze baseerden het script deels op een oude slavensaga.

Buladó (2020)
7.0
De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao.

Na de première op het filmfestival zal Buladó vanaf 1 oktober door het hele land in de bioscoop te zien zijn. En dat geldt dus ook voor veel andere films die deze week in première gaan. Het complete programma, tijden en tickets vind je op de website van het NFF.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Bron

Meer over:

Films Bioscoop

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten