De beste coming-of-age-films: kijk 'Rocks' of stream een van deze vier films

De beste coming-of-age-films: kijk 'Rocks' of stream een van deze vier films
27 september 2020 om 16:49

Er zijn veel coming-of-age-verhalen. Deze week ging de mooie film Rocks in de bioscopen draaien en raden wij je nog enkele andere pareltjes aan om te streamen. Je waant je in deze films weer even terug in je eigen tienertijd.

Rocks (2019)
7.6
De Brits-Nigeriaanse Shola – bijgenaamd Rocks – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar het heden slokt al haar energie en aandacht op.

Sarah Gavron schetst met Rocks een prachtig portret van een groep meisjes die opgroeit in Londen. Als de moeder van Shola ineens vertrekt moet ze op eigen benen leren te staan en probeert ze jeugdzorg te ontlopen omdat ze haar broertje niet kwijt wil. Het acteerwerk van de cast is erg overtuigend en omdat de actrices zelf meewerkten aan het script zijn de dialogen geloofwaardig.

Nu te zien in de bioscoop.

Girlhood (2014)
6.9
Nadat de 16 jarige Marieme (Karidja Touré) met onvoldoende cijfers van school is gestuurd, ontmoet ze de vrijgevochten Lady (Assa Sylla), Adiatou (Lindsay Karamoh) en Fily (Mariétou Touré).

In Girlhood (ook wel bekend onder de Franse titel Bande de Filles) onderzoekt Céline Sciamma de dynamiek in een groep vriendinnen. Marieme is net van school gestuurd en ziet even niet meer wat de toekomst voor haar in petto heeft, tot ze een aantal andere meisjes tegenkomt. Ze laat zich meenemen in deze wilde vriendinnengroep die vol met rebelse energie zit.

Te zien op Cinemember.

Booksmart (2019)
7.2
De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest.

Booksmart is het regiedebuut van Olivia Wilde en daarin volgt ze twee brave tieners. Als ze zien dat al hun feestende medestudenten net als zij toegelaten zijn voor de beste universiteiten proberen ze alles wat ze de afgelopen jaren gemist hebben in te halen. Beanie Feldstein en Kaitlyn Denver zetten hun karakters erg realistisch en aanstekelijk neer.

Te zien op Amazon Prime Video en Pathé Thuis.

Mid90s (2018)
7.4
De 13-jarige Stevie groeit op in het Los Angeles van de jaren 90. Hij worstelt met zijn thuissituatie en op school besteden zijn rijkere vrienden weinig aandacht aan hem.

Met Mid90s keer je weer even terug naar je jeugd en als die in de 90s was, zal deze film extra herkenbaar voor je zijn. In zijn regiedebuut zet Jonah Hill overtuigend de wereld van de dertienjarige Stevie neer. In een warme zomer vol met skaten zie je Stevie met vallen en opstaan, soms letterlijk, volwassen worden.

Te zien op Amazon Prime Video en Pathé Thuis.

Boyhood (2014)
7.9
Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kinderen opvoeden.

Boyhood van Richard Linklater is een bijzondere film. De film is namelijk in een periode van twaalf jaar opgenomen om de hoofdpersoon echt op te kunnen zien groeien. Hoewel het geen documentaire is, zie je de acteur wel opgroeien voor het oog van de camera. Het is een behoorlijke zit, want de film is een ruime tweeënhalf uur. Dat is het echter zeker waard.

Te zien op NPO Plus en Pathé Thuis.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Rocks' via Filmdepot

Meer over:

Films Video on demand Bioscoop Amazon Prime Video Pathé Thuis VOD-tips Prime Video-tips CineMember CineMember-tipsRocks (2019)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten