Opnames 'Avatar 2' volledig afgerond, ook deel 3 al bijna klaar

Opnames 'Avatar 2' volledig afgerond, ook deel 3 al bijna klaar
28 september 2020 om 08:25

Regisseur James Cameron verblijdt fans met het goede nieuws dat hij klaar is met de opnames van het vervolg op Avatar (2009). Ook met het derde deel zijn de cast en crew al bijna klaar.

Nadat de opnames van Avatar 2 (2022) stil kwamen te liggen wegens het coronavirus, hervatte de productie zich eind mei. Het was daarmee één van de eerste blockbusters die de opnames weer oppakten. Deels kwam dit door het goede verloop van het virus in Nieuw-Zeeland, waar de opnames plaatsvinden.

De dag dat we Avatar 2 afleveren, gaan we gewoon aan de slag met de afwerking van Avatar 3. Dus nu ben ik in Nieuw-Zeeland aan het opnemen. We schieten de rest van de live-actie. We hebben nog ongeveer 10% te gaan. We zijn 100% klaar met Avatar 2, en we zijn voor 95% compleet op Avatar 3.

Deel 2 in de franchise van de inmiddels beroemde blauwe wezens zal volgens de huidige planning in december 2022 uitkomen. Avatar 3 (2023) verschijnt twee jaar later, in december 2024. Disney stelde de release van beiden films uit eerder dit jaar. Ook deel 4 en 5 zijn daardoor pas later te zien, respectievelijk in 2026 en 2028.

In Avatar 2 volgen we Jake Sully (Sam Worthington) en zijn nieuwe familie in Pandora. Producent Jon Landeau onthult alvast dat ze veel met water te maken zullen krijgen:

Jake en Neytiri hebben een familie in deze film en worden gedwongen om hun huis te verlaten. Ze vertrekken en verkennen de verschillende regio's van Pandora, inclusief het doorbrengen van heel wat tijd op het water, rond het water en in het water.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Avatar' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenAvatar (2009)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten