Opnames van Netflix-serie 'The Sandman' starten in oktober

Opnames van Netflix-serie 'The Sandman' starten in oktober
28 september 2020 om 09:36

Na enige vertraging opgelopen te hebben, starten in oktober eindelijk de opnames van de nieuwe Netflix-serie The Sandman, gebaseerd op de populaire stripboekenreeks van Neil Gaiman.

De stripboeken volgen Morpheus, of 'Dream', de leider van de dromenwereld. De Netflix-serie is een moderne adaptatie van het verhaal waarin Morpheus wordt gevolgd als hij vrijkomt na 70 jaar lang vastgezeten te hebben. In de tijd hierna probeert hij zijn koninkrijk te herstellen.

Gaiman, die ook meewerkt aan de serie, onthulde tijdens het virtuele Comic Con dat de serie eigenlijk al gestart zou moeten zijn met de opnames, maar dat dit wegens het coronavirus werd uitgesteld. Nu maakt de schrijver op Twitter bekend dat de productie in oktober start. Tevens plaatst hij een foto van het script van de eerste aflevering.

De stripboekenreeks van Gaiman bestaat uit 75 delen die uitkwamen tussen 1989 en 1996. Al meerdere adaptaties van zijn werk werden gemaakt, maar waarbij Gaiman de samenwerking staakte wegens creatieve verschillen. Het lijkt erop dat Netflix de wensen van de schrijver tot dusver goed in acht neemt.

Wanneer de serie op Netflix verschijnt is nog niet bekend.

Beeld: Still 'The Sandman' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten