Stefan de Walle krijgt rol Otto Frank in oorlogsdrama 'Mijn beste vriendin Anne Frank'

Stefan de Walle krijgt rol Otto Frank in oorlogsdrama 'Mijn beste vriendin Anne Frank'
18 maart 2020 om 12:30

Stefan de Walle gaat de rol van de vader van Anne Frank, Otto Frank, vertolken in het nieuwe oorlogsdrama Mijn beste vriendin Anne Frank (2020). Eerder werd al bekend dat Aiko Beemsterboer, die bekend werd door haar rol in het Nederlandse boksdrama Vechtmeisje (2018), te zien gaat zijn als de titelpersoon van de film.

Nadat de opnames van Mijn beste vriendin Anne Frank onlangs in Hongarije van start gingen, is de productie op dit moment stilgelegd vanwege het coronavirus. Maar distributeur Dutch Film Works meldt dat de geplande releasedatum van 15 oktober in de Nederlandse bioscopen vooralsnog zal blijven staan.

Mijn beste vriendin Anne Frank (2020)

Mijn beste vriendin Anne Frank (2020)

'Mijn beste vriendin Anne Frank' gaat over het waargebeurde en aangrijpende verhaal van Hannah Goslar, de beste vriendin van Anne Frank.

De film daait om de vriendschap tussen Hanneli Goslar en Anne Frank. De twee meisjes werden tijdens de Tweede Wereldoorlog uit elkaar gedreven en ontmoetten elkaar later weer in concentratiekamp Bergen-Belsen. Goslar wordt gespeeld door Josephine Arendsen, de veertienjarige actrice die je kunt kennen van Mijn bijzonder rare week met Tess (2019).

Mijn beste vriendin Anne Frank wordt geregisseerd door Ben Sombogaart die met het oorlogsdrama De Tweeling (2002), gebaseerd op het boek van Tessa de Loo, in 2004 genomineerd werd voor een Oscar.

Eerder werd al bekend dat Netflix de rechten van Mijn beste vriendin Anne Frank heeft verworven, maar het is nog niet bekend wanneer de film op Netflix te zien gaat zijn. De releasedatum van 15 oktober in de bioscoop staat dus nog steeds.

Meer over:

Celebrities FilmsMijn beste vriendin Anne Frank (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten