Netflix-film 'Rebecca' was een uitdaging voor regisseur Ben Wheatley

Netflix-film 'Rebecca' was een uitdaging voor regisseur Ben Wheatley
18 oktober 2020 om 14:57

Met Rebecca (2020) waagt regisseur Ben Wheatley zich aan zijn tweede boekverfilming, de eerste was High-Rise (2015). Hij treedt in de voetsporen van Hitchcock, die al geroemd werd om zijn verfilming van Rebecca (1940). Wat Wheatley echter meer angst aanjoeg was het boek van Daphne du Maurier, dat noemde hij "de olifant in de kamer".

Rebecca (2020)
6.0
Een moderne bewerking van de gotische roman van Daphne Du Maurier. Een jonge bruid arriveert op het imposante landgoed van haar man aan de Engelse kust.

Samen met Lily James als Mrs. De Winter, die net als in het boek en eerdere adaptaties geen naam heeft, en Armie Hammer als Maxim de Winter brengt Wheatley het boek uit 1938 naar Netflix. En dat is iets wat Wheatley "niet wil verpesten". Het maken van de film bracht in ieder geval een aantal uitdagingen met zich mee.

Daaronder valt ook het feit dat Mrs. De Winter geen voornaam heeft.

Technisch gezien, in de film, kan niemand naar haar roepen, haar naam zeggen. Wat zeggen ze? Zoiets als "Oi! Jij!". Dus dat was een groot probleem, maar ik denk dat het een groot deel van het boek is, het is erg belangrijk. [Haar] identiteit wordt uitgewist door het feit dat ze geen naam heeft, en die worsteling om iemand te worden.

Daarnaast is er het landgoed dat centraal staat in het boek, Manderley. Omdat er nergens een landhuis te vinden is dat voldoet aan de beschrijving, heeft Wheatley het samen moeten stellen uit zo'n "vier of vijf" verschillende ruimtes. Ook het schieten van grote dansscènes was een uitdaging, met de beperkte tijd. "Hoe schiet je een scène met tweehonderd dansende mensen [en] hoe film je in deze enorme huizen waar je geen atmosferische rook mag gebruiken?"

Uiteindelijk is het Wheatley gelukt om de film te maken en vanaf 21 oktober is Rebecca op Netflix te bekijken. Bekijk hieronder alvast de trailer:

Beeld: Still 'Rebecca' via Netflix/Kerry Brown
Tekst: Bron

Meer over:

Netflix FilmsRebecca (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten