'The Painted Bird' en vier films om te streamen als je van indrukwekkende oorlogsfilms houdt

'The Painted Bird' en vier films om te streamen als je van indrukwekkende oorlogsfilms houdt
18 oktober 2020 om 16:47

Vanaf deze week is het monumentale oorlogsdrama The Painted Bird in de bioscopen te zien. Wij raden je vandaag deze en nog vier indrukwekkende en goed beoordeelde oorlogsfilms aan die je kan streamen.

The Painted Bird (2019)
7.3
Een film naar de geprezen bestseller van Jerzy Kosiński. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa.

The Painted Bird (2019) vertelt het verhaal van een jongetje dat in zijn eentje moet zien te overleven in de barre omstandigheden van de oorlog. Verwacht weinig hoop in deze prachtige in zwart-wit geschoten film. Regisseur Václav Marhoul dompelt je onder in 169 minuten misère, in de traditie van de klassieker Come and See (1985).

Te zien in de bioscoop en op online platform Picl.

The Pianist (2002)
8.5
De consequenties van de Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand en de deportaties.

The Pianist (2002) won drie Oscars en sleepte de Palme d'Or binnen op het filmfestival van Cannes. Adrien Brody vertolkt pianist Wladyslaw Szpilman die als een van de weinige mensen in zijn Joodse familie en kennissenkring de deportaties en moorden in Warschau overleefd. Hij blijft achter in de ruïnes van zijn geliefde stad en komt in aanraking met allerlei verschillende figuren terwijl hij probeert zijn beroep te blijven uitoefenen.

Te zien op Amazon Prime Video en Pathé Thuis

Schindler's List (1993)
8.9
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden.

Schindler's List (1993) is niet de enige oorlogsklassieker van de hand van Steven Spielberg, maar verslaat met een 8,9 Saving Private Ryan (1998) op IMDb. Deze film duurt drie uur en een kwartier en vertelt het opmerkelijke verhaal van Oskar Schindler, die ijdel en hebberig is, maar in de oorlog 1100 Joden redde tijdens de Holocaust.

Te zien op Netflix, Videoland en Pathé Thuis.

Son of Saul (2015)
7.5
Oktober 1944, Auswitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Joodse gevangene in het concentratiekamp en behoort tot het ‘Sonderkommando’, een groep joden die gedwongen de nazi’s helpen bij hun machinale uitroeiing.

In Son of Saul (2015) zit Saul Ausländer in een concentratiekamp. Hij behoort tot een Sonderkommando en wordt gedwongen om de nazi's te helpen. Als hij denkt het lijk van zijn zoontje te zien probeert hij koste wat kost om hem een waardige begrafenis te geven. Ondertussen proberen anderen een ontsnapping op touw te zetten. Een enorm indringende film die dicht op de huid van het hoofdpersonage gefilmd is.

Te zien op Cinemember, Videoland en Pathé Thuis.

Zwartboek (2006)
7.7
Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn (Carice van Houten) per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied.

Ook in Nederland kennen we een aantal goede oorlogsfilms, waaronder natuurlijk Soldaat van Oranje (1977), maar ook Zwartboek (2006) van Paul Verhoeven is de moeite waard. Hierin speelt Carice van Houten Rachel Steinn die zich aansluit bij het verzet en een relatie krijgt met een hoge Duitse officier.

Te zien op Videoland en Pathé Thuis.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Painted Bird' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Videoland Bioscoop Amazon Prime Video Pathé Thuis VOD-tips Videoland-tips Prime Video-tips CineMember CineMember-tips Pathé Thuis-tipsThe Painted Bird (2019)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten