Filmfestival Tapis Rouge maakt Franse filmselectie bekend

Filmfestival Tapis Rouge maakt Franse filmselectie bekend
20 oktober 2020 om 10:15

Het Tapis Rouge filmfestival heeft het programma van hun tweede editie bekend gemaakt. Het festival, dat zich specialiseert in de Franse cinema, wordt gehouden van 5 t/m 10 november in Amsterdam, en zal ook online te volgen zijn.

Het programma van Tapis Rouge bestaat uit recente Franse films die in een 'avant-première' gaan op het festival, maar ook uit films die juist exclusief op het festival te zien zullen zijn. Er zullen ook prijzen worden uitgereikt, waaronder 'Le Prix Tapis Rouge', voor de beste verfilming van een Franse roman.

De openingsfilm van de tweede editie van het festival is de komedie Adieu les cons (2020) van regisseur Albert Dupontel. De hoofdrol wordt gespeeld door Virginie Efira. Efira speelt Suze, een vrouw die op haar 43ste ontdekt dat ze ernstig ziek is. Ze besluit op zoek te gaan naar haar kind dat ze als tiener af moest staan. En daarbij krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Adieu les cons (2020)
7.5
De 43-jarige Suze Trappet ontdekt dat ze ernstig ziek is waardoor ze op zoek gaat naar haar kind dat ze als tiener op heeft moeten geven.

De film zal tegelijkertijd in verschillende bioscopen te zien zijn tijdens de openingsavond van Tapis Rouge. Het festival sluit op 10 november af met de Nederlandse première van The Voice of Love (2020), een fictieve hervertelling van het levensverhaal van zangeres Céline Dion. De film is geregiseerd door Valérie Lemercier. Lemercier speelt ook de hoofdrol in de film. Kijk de trailer hier.

Het filmfestival wordt gehouden op verschillende locaties in Amsterdam, en is ook online te volgen via Vitamine Cineville. Meer informatie over het programma, tijden, tickets en kaartverkoop is te vinden op de website van Tapis Rouge.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Film Incompany

Meer over:

FilmsThe Voice of Love (2020)Adieu les cons (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree