Spectaculaire biopic 'Tesla' nu te zien op Netflix

Spectaculaire biopic 'Tesla' nu te zien op Netflix
20 oktober 2020 om 10:40

Het is spectaculair, vervreemdend en grappig, en vanaf vandaag te zien op Netflix. We hebben het over Tesla (2020), de fantasierijke biopic over de wereldberoemde en eigenzinnige wetenschapper Nikola Tesla. De film ging begin dit jaar in première op het Sundance Film Festival.

Tesla is geregisseerd door Michael Almereyda en de hoofdrollen worden gespeeld door niemand minder dan Ethan Hawke en Kyle MacLachlan. Almereyda neemt het in zijn film niet al te nauw met historische feiten, hij fantaseert erop los, spreekt zijn publiek direct aan en laat een voice-over reflecteren op het verhaal terwijl dat nog bezig is. Kijk de trailer hier:

Niet alle reacties op de film zijn even positief. Hoewel veel mensen de humor van het doorbreken van de vierde muur kunnen waarderen, is de film volgens anderen te chaotisch en inconsequent. Ben je benieuwd geworden? Tesla was al te zien op Pathé Thuis, maar is vanaf vandaag ook te bekijken op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Tesla (2020)
5.0

Tesla (2020)

biografie / drama • Michael Almereyda
Met Ethan Hawke en Kyle MacLachlan
Nikola Tesla vecht een zware strijd om zijn nieuwe uitvinding van de grond te krijgen. Misnoegd over de hebzucht van Thomas Edison werkt hij aan een wisselstroomgenerator en -motor.
Beeld: Still 'Tesla' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix Netflix-tipsTesla (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws