Jeff 'The Dude' Bridges heeft lymfeklierkanker

Jeff 'The Dude' Bridges heeft lymfeklierkanker
20 oktober 2020 om 11:10

Jeff Bridges is ziek. Dat maakte de acteur zelf bekend via zijn Twitteraccount. Hij is gediagnosticeerd met lymfoom, kanker in het lymfesysteem. Ondanks het slechte nieuws gaat het redelijk met hem, en is de prognose van de artsen goed.

Bridges speelde in tientallen films, waaronder in culthit The Big Lebowski (1998), in Crazy Heart (2009) waar hij een Oscar voor beste acteur mee won en recenter in Hell or High Water (2016). In de tweet waarin hij vertelt dat hij ziek is, verwijst hij naar zijn legendarische rol als 'The Dude' in The Big Lebowski:

De acteur blijft opvallend nuchter en optimistisch over de diagnose. In een vervolgtweet laat hij weten dat hij zich erg gesteund voelt door de mensen om hem heen, en roept zijn volgers op om vooral te gaan stemmen bij de volgende verkiezingen.

Bridges speelt mee in de dramaserie The Old Man, die in Nederland niet te zien is. De serie van televisiezender FX wordt uitgezonden op Hulu en de productie van het nieuwe seizoen is net hervat. Wat de diagnose van Bridges betekent voor de serie is niet bekend. Het proctieteam van FX liet in een verklaring weten mee te leven:

Onze gedachten gaan uit naar Jeff en zijn familie in deze uitdagende tijd en ze hebben onze liefde en steun. We wensen hem een veilig en volledig herstel toe. En, zoals Jeff altijd zegt: "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Jeff, we zitten hier allemaal in samen met jou.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Living in the Future's Past' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

CelebritiesThe Big Lebowski (1998)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree