Samuel L. Jackson kreeg doodsbedreigingen om kritische tweets over Trump

Samuel L. Jackson kreeg doodsbedreigingen om kritische tweets over Trump
20 oktober 2020 om 12:06

Samuel L Jackson denkt tegenwoordig wel drie keer na voordat hij iets over Donald Trump tweet. Dat vertelde hij aan de Guardian. Na eerdere tweets ontving de Pulp Fiction-ster verschillende doodsbedreigingen van fanatieke Trump-volgelingen.

Jackson en zijn vrouw LaTanya Richardson spraken met de Guardian over afkomst, racisme en politiek. Beiden zijn geen fan van de huidige Amerikaanse president, en dat heeft Jackson regelmatig online laten weten. Zo bespotte hij Trump toen hij zich tijdens de Black Lives Matter-protesten van afgelopen zomer verschuilde in een bunker, en noemt hij hem online regelmatig "motherf****r".

Maar dat had tot gevolg dat de acteur werd bedreigd door "radicale gekke mensen", die zeggen dat ze hem gaan vermoorden, vertelt Richardson. Ze maakt zich regelmatig zorgen over haar man:

Als hij ruzie maakt met Trump, vind ik het vaak niet de moeite waard. Hij gaat toch niet veranderen, hij luistert toch niet naar iemand. Trumps volgelingen worden woedend en richten zich tegen Sam, maar hij heeft geen bodyguards of andere bescherming. Ik maak me zorgen om zijn veiligheid.

De laatste tijd tweet Jackson dan ook wat milder over Trump, maar hij blijft wel politiek betrokken. Hij focust zich nu meer op de aankomende verkiezingen en op de partij waar mensen volgens hem wél op moeten stemmen.

Het onderlinge conflict tussen Jackson en Trump is niks nieuws. De acteur beweerde in 2016 online dat Trump regelmatig vals speelt bij het golfen, nadat ze een aantal keer samen hadden gespeeld. Trump ontkende dat, en deed plotseling ook alsof hij de hem helemaal niet kende.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Captain Marvel' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree