Cannes Film Festival uitgesteld vanwege het coronavirus

Cannes Film Festival uitgesteld vanwege het coronavirus
20 maart 2020 om 09:03

Het Cannes Film Festival gaat in mei dit jaar niet door. De organisatie laat in een bericht op Twitter weten dat, vanwege de uitbraak van het coronavirus, het evenement nu niet plaats kan laten vinden. Op het festival in Frankrijk komen jaarlijks de belangrijkste filmmakers en sterren bij elkaar. Het is het zoveelste evenement dat uitgesteld wordt in het belang van de volksgezondheid.

Of het Cannes Film Festival dit jaar helemaal niet doorgaat, is nog onduidelijk. De organisatie wacht bericht van de Franse overheid af. Het Film Festival overweegt verschillende opties, “één daarvan is uitstel, in Cannes, tot eind juni of begin juli 2020”. Er is dus nog een mogelijkheid dat het evenement dit jaar nog ingehaald kan worden, maar dat hangt volledig af van hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

In de tussentijd roept het Cannes Film Festival iedereen op om de lockdown in Frankrijk te respecteren: “we vragen om solidariteit in deze moeilijke tijd”. Sinds afgelopen week is het in Frankrijk niet meer toegestaan zonder geldige reden het huis te verlaten.

Enkele independent filmbedrijven overwegen de films die ze tijdens het Cannes Film Festival zouden vertonen, nu digitaal vrij te geven. Hoe ze dit gaan doen en welke films dat zijn, is nog niet bekend.

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten