David Fincher gaat terug in de tijd met de trailer van Netflix-film 'Mank'

David Fincher gaat terug in de tijd met de trailer van Netflix-film 'Mank'
21 oktober 2020 om 15:29

Nadat Netflix eerder vandaag de officiële poster van Mank (2020) onthulde, brengt de streamingdienst zojuist de eerste trailer naar buiten. De beelden zijn een waar spektakel voor filmliefhebbers en voor fans van Hollywood.

Mank vertelt het verhaal van scenarist Herman J. Mankiewicz, maar we noemen hem 'Mank', zo legt de trailer aan ons uit. De scriptschrijver werkt in de film aan het scenario van Citizen Kane (1941), de klassieker van Orson Welles. Hij moest flink wat persoonlijke en professionele obstakels overkomen voor dit project, vooral zijn alcoholisme loopt hem behoorlijk in de weg.

Bekijk hier de trailer van Mank:

De Netflix-film betekent veel voor Fincher, het script werd namelijk geschreven door zijn vader Jack Fincher, vlak voor zijn dood in 2003. Gary Oldman speelt Mank, daarnaast zijn ook grote namen te zien als Amanda Seyfried, Tom Burke, Lily Collins, Tuppence Middleton, Charles Dance en Tom Pelphrey.

Mank wordt nu al genoemd als mogelijke kanshebber op een Oscar, net als de recente Netflix-film The Trial of the Chicago 7 (2020). Mank draait in november eerst in de bioscoop, waarna deze op 4 december ook op Netflix in première gaat.

Mank (2020)
8.3
Hollywood in de jaren 30 van de vorige eeuw, gezien door de ogen van de vlijmscherpe sociaal criticus en alcoholische scriptschrijver Herman J.

Beeld: Still 'Mank' via Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sMank (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree