Disney+ cast Chosen Jacobs en Lexi Underwood in musicalfilm 'Sneakerella'

Disney+ cast Chosen Jacobs en Lexi Underwood in musicalfilm 'Sneakerella'
22 oktober 2020 om 10:45

Disney+ werkt aan musicalfilm waarin Assepoester, hiphop- én sneakercultuur samenkomen. In Sneakerella wordt het traditionele sprookje in een hedendaags New Yorks jasje gestoken, en Disney maakte zojuist bekend dat onder andere Chosen Jacobs en Lexi Underwood gecast zijn voor de nieuwe film.

Sneakerella gaat over El, gespeeld door Jacobs. El is een amibiteuze sneakerdesigner uit Queens, die werkzaam is in het magazijn van de schoenenwinkel die ooit van zijn overleden moeder was. Zijn talent houdt hij verborgen voor zijn stiefvader en zijn stiefbroers, want de gemene broers grijpen iedere mogelijkheid aan om hem dwars te zitten. Alles veranderd voor El wanneer hij Kira King ontmoet. King, gespeeld door Underwood, is de dochter van sneakermagnaat Darius King en is eigenwijs en onafhankelijk. El valt als een blok voor haar. Met hulp van zijn beste vriend en een klein beetje 'Fairy Godfather'-magie vindt hij de moed om zijn dromen na te gaan streven.

Sneakerella
Een moderne draai aan het verhaal van Assepoester in de Sneaker-cultuur van New York City.

Naast Jacobs en Underwood spelen ook John Salley, Devyn Nekoda, Juan Chioran mee in de musicalfilm. De film wordt geregisseerd door Elizabeth Allen Rosenbaum (Ramona and Beezus (2010)). Disney kijkt uit naar het project, laat vertegenwoordiger Lauren Kisilevsky weten:

Sneakerella brengt ons een spannende, moderne benadering van een geliefd verhaal, over de magie van hard werken en het bereiken van je doelen en dromen. […] De unieke visie van de makers, de bijzondere chemie tussen Lexi en Chosen, de ongelooflijke muziek en de fantastische choreografiën zullen deze film tot leven brengen en kijkers van alle leeftijden inspireren.

De release van Sneakerella staat gepland voor 2021, wanneer precies is niet bekend. De musicalfilm zal te zien zijn op Disney+. Het complete aanbod van Disney+ vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Disney+ FilmsSneakerella

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree