Trailer van oorlogsfilm 'The Last Vermeer' over Nederlandse verzetsheld en kunsthandelaar nu te zien

Trailer van oorlogsfilm 'The Last Vermeer' over Nederlandse verzetsheld en kunsthandelaar nu te zien
23 oktober 2020 om 16:19

Sony heeft vandaag een nieuwe trailer van de oorlogsfilm The Last Vermeer (2019) van regisseur Dan Friedkin met de wereld gedeeld. De film speelt zich af tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en de hoofdrollen zijn voor Guy Pearce en Claes Bang.

Het script voor de film werd geschreven door James McGee, Mark Fergus en Hawk Otsby, en ze baseerden het verhaal op het boek The Man Who Made Vermeers van Jonathan Lopez. Kijk de trialer hier:

De film gaat over Joseph Piller, gespeeld door Bang. Piller is een joodse Nederlander, en tijdens de oorlog vecht hij in het verzet. Tegenover hem staat de flamboyante Han van Meegeren, die geregeld over de vloer kwam bij Hermann Goring en andere nazi's, en ze bovendien (gestolen) kunst verkocht. Na de oorlog wordt van Meegeren beschuldigd van collaboratie met de vijand. Daar kan hij de doodstraf voor krijgen. Uitgerekend Piller krijgt de taak om de teruggevonden kunst te identificeren en terug te brengen naar de rechtmatige eigenaren. Hoe verder het onderzoek van Piller vordert, hoe meer hij begint te beseffen dat van Meegeren misschien wel onschuldig is. Maar de anderen daarvan overtuigen is een behoorlijke klus…

The Last Vermeer (2019)
6.6
Een kunstenaar wordt verdacht van het verkopen van een waardevol schilderij aan de nazi's, maar er lijkt meer aan de hand te zijn...

The Last Vermeer ging in de zomer van 2019 al in première op het Telluride Film Festival in Colorado, en zal vanaf november in de Verenigde Staten in de bioscoop draaien. Wanneer de film in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Last Vermeer' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's FilmsThe Last Vermeer (2019)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree