Modern sprookje 'Over the Moon' nu te zien op Netflix

Modern sprookje 'Over the Moon' nu te zien op Netflix
23 oktober 2020 om 16:46

Als kind vertelden Fei Fei's ouders haar vaak het sprookje van de magische maangodin. Het verhaal laat haar niet los, en als ze haar moeder verliest en het verdriet van haar vader ziet, weet ze het zeker: ze moet naar de maangodin toe, want zij zal alles beter maken. Benieuwd hoe dat afloopt? Animatiefilm Over the Moon (2020) is nu te zien op Netflix.

Over the Moon is geregisseerd door Glen Keane. Het zijn allereerste lange film, maar Keane was al wel thuis in de thematiek. Hij maakte hiervoor al de korte film Dear Basketball (2017), die net als Over the Moon gaat over het najagen van je dromen, en wat te doen als je je doelen eenmaal bereikt hebt. Kijk de trailer van de nieuwe animatiefilm hier:

Keane heeft zijn best gedaan om in zijn film trouw te blijven aan de tradities uit de Chinese geschiedenis, en de film bevat dan ook veel kenmerkende culturele elementen. Hiervoor reisde hij rond in China, en het resultaat mag er zijn. De regisseur liet eerder weten 'helemaal dol te zijn op zijn hoofdpersoon'. En dat worden wij ongetwijfeld ook. Over the Moon is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Over the Moon (2020)
6.5
Met vastberadenheid en een grote passie voor de wetenschap bouwt het pientere meisje Fei Fei een raket om naar de maan te reizen.

Beeld: Still 'Over the Moon' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films Netflix Netflix-tipsOver the Moon (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree