Nederlandse romantische komedie 'Casanova's' bereikt de Gouden Film-status

Nederlandse romantische komedie 'Casanova's' bereikt de Gouden Film-status
27 oktober 2020 om 12:35

De nieuwste Nederlandse romantische komedie Casanova's (2020) draait nog geen maand in de bioscoop, maar heeft nu al Gouden Film Award mogen ontvangen. Deze prijs krijgt een film als 100.000 bioscoopbezoekers de film hebben bezocht.

Hoofdrolspeler Jim Bakkum werd met het goede nieuws overvallen door collega-acteur Sergio Romero IJssel. Ondanks de coronamaatregelen waarbij er maar 30 mensen in een zaal mogen, is het de film gelukt om binnen een maand tijd 100.000 bezoekers te trekken. Bakkum is ontzetten blij, zo schrijft hij op Instagram.

WOW! Jongens, in deze trieste tijd waar er maar 30 man in een bioscoopzaal mogen zitten, toch nog binnen twee weken GOUD behaald. Dat betekent dat er 100.000 mensen naar Casanova's geweest zijn. Het went echt nooit. THANKS!

Naast de Gouden Film-status kan een film ook nog de Platina Film Award (400.000 bezoekers) en de Diamanten Film Award (1.000.000 bezoekers) ontvangen. Films die ooit de Diamanten Film-status behaalden zijn onder andere Zwartboek (2006), Alles is Liefde (2007) en New Kids Turbo (2010).

Casanova's is nu te zien in de bioscoop. Voor een compleet overzicht van alle films die nu in de bioscoop draaien, kun je hier terecht.

Casanova's (2020)
5.5
'Casanova's' is een film over de onzekere en timide journalist Bas (Jim Bakkum) die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Cananova's' via Filmdepot
Tekst: Nederlands Filmfonds

Meer over:

Films Algemeen BioscoopCasanova's (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree