David Bowie fans reageren wisselend, maar vooral woest, op nieuwe trailer van de omstreden biopic 'Stardust'

David Bowie fans reageren wisselend, maar vooral woest, op nieuwe trailer van de omstreden biopic 'Stardust'
29 oktober 2020 om 10:30

De trailer staat nog geen 24 uur online, en nu al roepen David Bowie fans op om Stardust (2020), de nieuwe biopic over de muzikant, te boycotten. "Hij zou zich omdraaien in zijn graf als hij dit zou zien!"

Er is al een tijd een hoop te doen rondom de productie van deze film. Zo werd eerder bekend dat de nabestaanden van Bowie weigerden mee te werken met de film, en lukte het de producenten ook niet om de rechten op de muziek binnen te halen. En dat laatste is wel redelijk belangrijk als je het wil hebben over een van de meest invloedrijke muzikanten van de 20ste eeuw.

Je zou denken dat de makers er zonder toestemming van de familie, en zonder fatsoenlijke soundtrack, misschien vanaf zouden zien, maar niets is minder waar. De trailer van Stardust is nu te zien. Is het echt zo erg als het klinkt? Oordeel zelf:

Zanger en acteur Johnny Flynn speelt de rol van Bowie, die we volgen tijdens het begin van zijn carrière in de jaren '70. De muzikant gaat op tour in Amerika, om daar nieuwe fans voor zich te winnen met zijn mysterieuze act.

Dat dat lukte, is geschiedenis. Maar of de film ook de huidige Bowie-fans voor zich weet te winnen is nog maar de vraag. Vrijwel niemand reageert positief op de nieuwe trailer, die ook bijzonder kaal klinkt zonder de muziek van de legendarische muzikant.

Sommige fans zien er de humor ook wel van in:

Ondanks alle weerzin en protesten verschijnt Stardust op 25 november in de Verenigde Staten. Of de film in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

Stardust (2020)
3.7
In 1971 trekt de 24-jarige David Bowie naar de Verenigde Staten om zijn album, 'The Man Who Sold the World', te promoten.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Stardust' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Films Video'sStardust (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree