Netflix deelt trailer van documentaireserie 'Trial 4' over corruptieschandaal bij de politie van Boston

Netflix deelt trailer van documentaireserie 'Trial 4' over corruptieschandaal bij de politie van Boston
29 oktober 2020 om 11:01

De eerste trailer van documentaireserie Trial 4 (2020) van Netflix is nu te zien. De achtdelige serie gaat over Sean Ellis, de man die op zijn 19e onterecht werd beschuldigd van moord en 22 jaar in de gevangenis heeft gezeten. In zijn vierde proces probeert hij zijn onschuld opnieuw te bewijzen.

En niet alleen dat, Ellis probeert samen met zijn advocaten en andere betrokken ook te bewijzen dat de onterechte beschuldiging het gevolg was van corruptie bij de politie van Boston. Maar politiecorruptie ontmaskeren is zo makkelijk nog niet. Kijk de trailer hier:

Het verhaal van Ellis is verdrietig en heftig, maar schenkt ook aandacht aan hedendaagse kwestis als systematisch racisme, corruptie bij de politie en de noodzaak voor een hervorming van het strafrecht. Het is ook een hoopvolle film, aldus Netflix, want het toont hoe mensen samen de macht kunnen hebben om een systeem ten goede te veranderen.

De serie is geregisseerd door Rémy Burkel en geproduceerd Jean-Xavier de Lestrade. De Lestrade was ook de man achter de Netflix-documentaire The Staircase (2005–2018). Net als The Staircase lijkt ook Trail 4 een uiterst diepgaand onderzoek te zijn naar frustrerende fouten binnen en misbruik van het rechtssysteem.

Trial 4 (2020)
7.4

Trial 4 (2020)

documentaire / misdaad
Als tiener beschuldigd van de moord op een agent uit Boston in 1993, vecht Sean K. Ellis om zijn onschuld te bewijzen terwijl hij de corruptie en het systemische racisme van de politie aan de kaak stelt.

Trial 4 is vanaf 11 november 2020 te zien op Netflix.

Beeld: Still 'Trial 4' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sTrial 4 (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws