Armie Hammer en Mads Mikkelsen gecast voor thriller 'The Billion Dollar Spy' van Amma Asante

Armie Hammer en Mads Mikkelsen gecast voor thriller 'The Billion Dollar Spy' van Amma Asante
29 oktober 2020 om 17:10

Mads Mikkelsen en Armie Hammer zijn gecast in de thriller The Billion Dollar Spy over de Koude Oorlog. De film wordt gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zal worden geregisseerd door Amma Asanta. Asante schrijft ook mee aan het script.

Brad Reid, gespeeld door Hammer, is net nieuw op CIA-post in Moskou. Hij wordt benaderd door Adolf Tolkachev, een Russische uitvinden gespeeld door Mikkelsen. Zonder rekening te houden met het feit dat Tolkachev wel eens een spion zou kunnen zijn, ontwikkeld Reid een vriendschap met hem. Hij gelooft dat zijn nieuwe vriend alleen maar met zijn gezin wil ontsnappen aan de corruptie van de Sovjet-Unie.

Hammer in *Call Me By Your Name*, via TMDb
Hammer in *Call Me By Your Name*, via TMDb

Reids geloof in zijn ongebruikelijke vriend wordt beloond wanneer Tolkachev hem een hele lading militaire geheimen overhandigd. Het levert hem de bijnaam 'de spion van een miljard dollar' op, omdat het hele machtsevenwicht door de onthulling verschuift.

Maar daar stopt het verhaal niet. Door de risico's die de mannen nemen, zetten ze een hoop op het spel. Ze zijn dagelijks bang om opgepakt te worden, en als ze dan op een schokkende manier verraden worden zijn ze nergens meer veilig…

The Billion Dollar Spy
Het waargebeurde verhaal van een man die tijdens de laatste jaren van de Koude Oorlog de meest waardevolle spion van het Pentagon werd.

Het waargebeurde verhaal van The Billion Dollar Spy is onderzocht en opgetekend door journalist David E. Hoffman, aan de hand van CIA-documenten en interviews. Hij won er een Pulitzerprijs mee.

De film zal in 2021 in productie gaan in Oost-Europa.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Jagten' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Billion Dollar Spy

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree