Vanavond op tv: Oscarwinnende horrorfilm 'The Exorcist'

Vanavond op tv: Oscarwinnende horrorfilm 'The Exorcist'
31 oktober 2020 om 11:12

Naast ons overzicht van films op tv lichten we regelmatig de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de Oscarwinnende horrorfilm The Exorcist (1973).

Als Regan (Linda Blair) ziek wordt en zich steeds vreemder gaat gedragen, wordt Regans alleenstaande moeder Chris (Ellen Burstyn) wanhopig. Ten einde raad richt ze zich tot de jonge pastoor Damien Karras (Jason Miller) die het vermoeden heeft dat Regan bezeten is door de duivel. Karras schakelt de hulp in van duivelsuitdrijver Lankester Merrin (Max Von Sydow). De twee moeten samen de strijd aangaan met het kwaad dat zich schuilhoudt in het meisje.

De horrorfilm won in 1974 twee Oscars voor het script en voor het geluid. The Exorcist staat met zijn hoge score op plaats 11 in onze Top 100 beste horrorfilms ooit.

Bekijk hier de trailer van The Exorcist:

The Exorcist is vanavond om 22:05 uur te zien op Veronica. De film is daarnaast nu ook te zien op Netflix.

Heb je The Exorcist al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv. Op deze pagina vind je alle tv-filmtips van deze week.

The Exorcist (1973)
8.0
Wanneer het meisje Regan (Linda Blair) ziek wordt en zich steeds vreemder gaat gedragen, staan alle dokters voor een raadsel.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Exorcist' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsThe Exorcist (1973)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree