Trailer 'My Psychedelic Love Story' van Oscarwinnaar Errol Morris over LSD-pionier Timothy Leary nu te zien

Trailer 'My Psychedelic Love Story' van Oscarwinnaar Errol Morris over LSD-pionier Timothy Leary nu te zien
30 oktober 2020 om 17:32

Oscarwinnaar Errol Morris is bezig met een nieuwe film over de LSD-pionier Timothy Leary en zijn geliefde Joanna Harcourt-Smith. De eerste trailer van de documentaire My Psychedelic Love Story (2020) is nu te zien.

Dr. Timothy Francis Leary was een Amerikaanse schrijver, psycholoog én deed onderzoek naar psychedelische drugs. Hij werd bekend in zijn rol als voorvechter voor het gebruik van LSD als therapeutische en spirituele verrijking. Kijk de trailer van de documentaire over zijn leven hier:

Regisseur Morris won in 2003 een Oscar voor Beste Documentaire met zijn film The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara (2003). Hij raakte voor deze nieuwe documentaire geïnspireerd door de memoires van Harcourt-Smith, en was meteen razend enthousiast over zijn nieuwe project:

Dit is een droomproject. Ik ben altijd op zoek naar alternatieve manieren om een verhaal te vertellen. Je wilt nooit door de voordeur gaan. Of zelfs de achterdeur. Het is veel beter om een zolderraam te vinden dat op een kier staat.

Showtime deelde eerder dit jaar al een korte teaser van de film:

De film zal niet alleen over Dr. Leary gaan, maar ook over Harcourt-Smith, en niet alleen omdat het idee van de documentaire op haar memoires gebaseerd is, vertelde Morris in mei aan Deadline:

Ik vond Joanna net zo interessant als Timothy Leary, misschien nog wel iets interessanter. Haar herinneringen aan hem, en haar eigen verhaal geven me een interessante invalshoek om het verhaal over de jaren '70 op een krachtige en onverwachte manier te vertellen.

De film gaat op 29 november 2020 op Amerikaanse ShowTime in première. Of en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'My Psychedelic Love Story' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsMy Psychedelic Love Story (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree