Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video zien aantal abonnees flink toenemen

Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video zien aantal abonnees flink toenemen
26 maart 2020 om 08:22

Gezien wat er op dit moment in de wereld gebeurt vanwege het coronavirus, zitten de meeste mensen thuis. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen hun heil zoeken bij films en series en daarbij op zoek gaan naar nieuwe streamingmogelijkheden. Disney+ lijkt de grootste procentuele stijger te zijn, maar de meeste streamingdiensten, waaronder Netflix, Videoland en Amazon Prime Video zien een piek in het aantal abonnees, behalve Apple TV+.

Uit gegevens van het analytische bedrijf Antenna bleek dat het aantal Disney Plus-abonnementen tussen zaterdag 14 maart en maandag 16 maart meer dan verdrievoudigd is ten opzichte van de voorgaande week. Dit is uitstekend nieuws voor Disney, omdat ze veel middelen inzetten voor de streamingdienst, die in november 2019 in onder andere Nederland gelanceerd werd.

Maar ook andere streamingdiensten zagen in dezelfde periode indrukwekkende pieken. Videoland verdubbelde en Amazon Prime Video groeide gestaag. HBO zag bijna een verdubbeling in het aantal abonnementen wereldwijd, met een grote stijging van zo’n 90 procent.

Netflix kan echter bestempeld worden als de echte grote winnaar, die het aantal abonnementen met 47 procent zag stijgen. Gezien het feit dat ze momenteel wereldwijd meer dan 150 miljoen abonnees hebben, is dat in termen van totaal volume een enorme stijging. Ondertussen heeft Apple TV+, dat slechts $ 4,99 per maand kost, een flinke achterstand opgelopen, met slechts een stijging van 10 procent.

Hoewel Apple veel middelen heeft gestoken in zijn streamingservice, door projecten te bestellen bij onder meer M. Night Shyamalan, heeft Apple TV+, geen grote sprongen voorwaarts gemaakt in het streaminglandschap.

Meer over:

Video on demand Netflix Videoland Disney+ Amazon Prime Video

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten