Golden Globes past regels aan om in aanmerking te komen vanwege coronacrisis

Golden Globes past regels aan om in aanmerking te komen vanwege coronacrisis
27 maart 2020 om 12:27

De Golden Globes past de regels aan voor films om in aanmerking te komen voor een prijs. Omdat bioscopen en theaters gesloten zijn vanwege het coronavirus hoeven films niet meer per se vertoond te worden in een theater aan de jury.

De nieuwe richtlijnen stellen nu dat distributeurs contact op moeten nemen met de The Hollywood Foreign Press Association en hen een dvd met de film of een screening link moeten toesturen. Er hoeft dus geen pers-evenement georganiseerd te worden voor de juryleden, maar zij moeten nu digitaal toegang krijgen tot de film. De nieuwe regel geldt tot 30 april 2020.

Dat is niet de enige aanpassing. Voorheen moesten films minimaal zeven dagen te zien zijn in theaters. Maar de HFPA neemt nu ook films in acht die een release gepland hadden staan tussen 15 maart en 30 april, maar die vanwege het coronavirus de film op tv of on demand uitbrengen.

De Golden Globe-organisatie:

De HFPA houdt de impact van COVID-19 op de distributie van films en televisie continu in de gaten, en verlengt mogelijk deze aanpassingen van de Golden Globe-regels en/of maakt andere tijdelijke aanpassingen waar nodig in de toekomst.

De uitreiking van de Golden Globes voor de films van dit jaar vindt plaats in januari 2021. Tina Fey en Amy Poehler zullen deze 78ste editie presenteren, net als vorig jaar.

Andere organisaties zoals die van de Oscars zullen waarschijnlijk ook aanpassingen maken in hun reglementen. De Academy Awards kondigde al aan na te denken over passende oplossingen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit '1917' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten